Hlavní obsah

Nový Hyundai i10 přijede s odvážným designem

Foto: Hyundai

Malý městský hatchback Hyundai i10 nikdy neplatil za nepřehlédnutelné auto – šlo spíš o takovou nenápadnou a snadno přehlédnutelnou šedou myšku. To by se však s novou generací mělo změnit. Na palubě navíc přiveze spoustu moderní techniky, kterou zákazníci očekávají už v tomto nejnižším segmentu.

Článek

První generace oblíbeného hatchbacku Hyundai i10 se objevila již v roce 2007 a vypadala… no, jako ocucaný bonbon. Pod nijak zajímavým zevnějškem se ale skrývalo povedené, praktické a spolehlivé auto, takže se z první i10 stal prodejní hit…

Foto: Hyundai

První i10 moc krásy nepobrala, ale šlo o povedené auto

Na něj v roce 2013 navázala generace druhá, která vykazovala o dost víc vizuálního charakteru, a celkově šlo o výrazně vyspělejší a atraktivnější auto přímo dělané pro náročného evropského zákazníka. Obou generací se díky tomu celkově prodalo přes 2,5 milionu kusů. Nyní však přichází čas pro generaci třetí, která posune laťku zase o pořádný kus výš.

Foto: Hyundai

Druhá i10 vypadala mnohem lépe a taky byla výrazně povedenější

Teď si ji poprvé můžeme prohlédnout na oficiální skice – a vypadá to, že půjde o pořádného fešáka. Nový i10 bude ale vyzbrojený nejen pohledným kabátkem, ale i nejmodernějšími technologiemi, jako jsou sofistikované jízdní asistenty zahrnující nouzové brzdění, adaptivní tempomat nebo sledování jízdy v pruhu. Malý Hyundai taky bude umět bezdrátově nabít váš telefon a připojit ho přes Apple CarPlay i Android Auto, ve výbavě by měla být i užitečná parkovací kamera.

O pohon se bude starat tříválec 1,0 l nebo čtyřválec 1,2 l, pod kapotu by se mohl nastěhovat i silnější přeplňovaný litrový tříválec 1,0 T-GDI. Na další informace si však budeme muset počkat až do oficiální premiéry ve Frankfurtu na začátku září.

Reklama

Načítám