Hlavní obsah

Nový Hyundai i10: Nový infotainment, dospělejší vzhled

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejmenší auto Hyundaie na našem trhu přichází s faceliftem v polovině životního cyklu. Ten přináší zejména pozměněnou příď s diodovým denním svícením mimo hlavní světlomety po vzoru Renaultu Twingo. Motory jsou stále atmosférické.

Článek

Již tradičně tři roky po představení přichází facelift vozu, tentokrát Hyundaie i10, nejmenšího modelu značky. Na první pohled se změnila nejvíce příď, kde najdete novou kaskádovitou masku, dení svícení umístěné pod světlomety po vzoru Renaultu Twingo a celkově nový nárazník. Vzadu je nárazník rovněž jiný, stejně jako pozměněná grafika svítilen či jinak tvarovaná mlhovka. Samozřejmostí budiž nový design kol či vylepšená paleta barev.

Největší novinkou uvnitř je infotainment s velkým displejem uprostřed palubní desky, který zajišťuje lepší konektivitu s chytrými telefony. Důležitá je mimo jiné i bezpečnost, zejména asistenční systémy jako udržování v jízdních pruzích či automatické brzdění před překážkou.

Hyundai i10 se i nadále spoléhá na atmosférické jednotky o objemu 1.0 a 1.2 litru, které posílají svou sílu na přední kola skrze pětistupňový manuál či čtyřstupňový automat. Naživo bude i10 poprvé k vidění na autosalonu v Paříži!

Reklama

Načítám