Hlavní obsah

Nový crossover od Volkswagenu vypadá jako koncept

Foto: Archiv Garáž.cz

Nový malý crossover Volkswagen T-ROC, postavený na stejném základu jako Seat Arona, se automobilovému světu představí už tuto středu večer. Na konzervativní Volkswagen bude až překvapivě atraktivní a podobný konceptu.

Článek

Nový T-Roc kombinuje suverénní charakter SUV s agilitou sportovního kompaktního modelu, takže je ideálním vozidlem do městského provozu i pro cestování na dlouhé vzdálenosti. Oba zmíněné atributy se odrážejí také v designu, který přebírá prvky terénních vozidel a uvádí je v soulad s dynamickým a městským charakterem.

Foto: Archiv Garáž.cz

T-Roc je zároveň jednoznačně rozpoznatelný jako Volkswagen. Přídi propůjčuje originální vzhled široká maska chladiče s integrovanými dvojitými světlomety. Ukazatele směru a světlomety pro denní svícení/odbočování jsou uloženy odděleně v nárazníku, což platí i pro tzv. „světelný podpis“, díky němuž je T-Roc nezaměnitelný i za tmy. Předprodej modelu T-Roc u nás je plánovaný na letošní říjen, uvedení na český trh pak začátkem roku 2018.

Před dvěma lety jsme poprvé na autosalónu v Ženevě viděli koncept T-ROC Breeze. V té době to byl ještě funky SUV kabriolet pro mladé, ale už tehdy ve VW říkali, že se tohle auto objeví v sériové podobě. A teď je to tady a design se od prvního konceptu ani příliš neliší. Ve středu večer budeme u světové premiéry a můžete se těšit na naše první dojmy z nového SUV, které dostane také naše domácí škodovka.

Reklama

Načítám