Hlavní obsah

Novitec upravil Teslu Model 3. Výsledek je překvapivě vkusný

Foto: Novitec

Obrovské ráfky a pár designových změn – na první pohled poznáte, že něco je jinak

Nejmenší Tesla se stala obětí známé tuningové firmy Novitec. Německá společnost, která se pohybuje na hraně (ne)vkusu a bere si do parády vozy jako Ferrari či Lamborghini, se tentokrát zaměřila na elektromobil! Výsledek je však překvapivě decentní a vkusný.

Článek

Uřvaná 800koňová monstra s brutálními spojlery, přeplácané interiéry a pochybné aerodynamické úpravy. Ale taky tuningový program pro elektrické Tesly S a X, který se stal úspěšnějším, než by vás asi kdy napadlo. Takže se není čemu divit, že došlo i na nejmenší model 3.

Nemyslete si ale, že by Novitec přišel s nějakým převratným řešením, které by dramaticky zvýšilo výkon, dojezd nebo třeba životnost baterií. Stejně jako v případě modelů S a X se jedná primárně o design. V tomto konkrétním případě se bavíme o celé sadě zahrnující přední a zadní nárazníky, difuzor a spojler, přičemž vše je plně funkční a vylepšuje to aerodynamiku auta. A čím lepší aero, tím lepší jízdní vlastnosti.

No a pak jsou zde speciální 21palcové ráfky Vossen, jež se chlubí speciálním tvarováním, které má prý účinněji nasměrovat vzduch k brzdám. Jako kdyby tady nešlo hlavně o rekuperaci… Jenže něco nám říká, že zákazníky Novitecu bude spíše zajímat, že ráfky budou v 71 barevných provedeních, a tak si každý přijde na své!

Takže žádné mechanické úpravy? Ale ano, Novitec nabízí alespoň jednu. Jde o sady pružin, které sníží světlou výšku o 30 nebo 40 mm, záleží na vás, co si vyberete. Kromě lepší ovladatelnosti slibuje úpravce taky nižší spotřebu energie na dlouhých cestách, údajně prý o celých sedm procent.

Reklama

Načítám