Hlavní obsah

Novinky v interiéru Octavie: Pohodlí a konektivita

Foto: Archiv Garáž.cz

Co se Octavie týče, světem hýbe aktuální facelift její přídě. Řeší se, zda je podařený nebo ne, jestli někoho kopíruje a jestli si na něj zvykneme. Změny v interiéru oproti tomu proběhly spíš v tichosti, ale za zmínku rozhodně stojí.

Článek

Facelift Škody Octavia na sebe strhává veškerou pozornost, takže nyní, když už prvotní emoce opadly, představme si novou nabídku výbav, která by v záplavě "hejtů" mohla zaniknout.

Škoda se rozhodla výrazně omladit stávající interiér a do nabídky přidala nové potahové materiály, nově řešené přístroje a ovládací prvky. Mezi těmi je rozhodně dominantní displej infotainmentu s úhlopříčkou 9,2 palce. Zcela nová je i grafika přístrojů na přístrojovce. Standardem je infotainment Swing, za příplatek pak dostanete systém Bolero. U navigace je výběr mezi Amundsenem a Columbem. Automobil je schopen vytvořit hotsport WLAN a je vybaven LTE modulem pro připojení k internetu. Dále je možné do auta přidat phonebox pro bezdrátové nabíjení telefonů a propojení s anténou na střeše auta.

Foto: Archiv Garáž.cz

Rozšířila se i nabídka volitelných prvků výbavy, a to o ambientní osvětlení s deseti volitelnými barvami (standard ve verzi Laurin & Klement), vyhřívaný věnec volantu či personalizovatelné klíče. Ke každému autu prostě dostanete tři klíče a podle toho, který použijete, se vám auto individuálně nastaví – tedy jízdní profil, vnější a vnitřní osvětlení, klimatizace, infotainment a nastavení sedadla.

Chybět nesmí ani různá chytrá řešení, taková ta opatřená sloganem Simply clever. K obligátní škrabce přibudou sklopné stolky v opěradlech předních sedadel, kapesní LED svítilna (s magnetem, takže ji lze připevnit ke karoserii), držáky nápojů s tvarováním dna dle PET lahví (abyste si je mohli otevírat jednou rukou). Lze si také připlatit za zásuvku na 230V a USB konektor pro zadní sedadla.

Foto: Archiv Garáž.cz

Tradiční prostornost interiéru samozřejmě zůstala. Jen připomínáme 73 mm pro kolena zadních cestujících a 590 litrů kufru v liftbacku (zvětšitelných až na 1580 litrů sklopením zadních sedadel) a 610 litrů (po sklopení 1740 litrů) v kombi. U výbav Ambition a Style můžete sklopit též opěradlo sedadla spolujezdce a tak převážet předměty o délce 2,92 metru. U kombi je možné mít elektricky ovládané páté dveře. Verze Ambition je pak první, která může mít dvojitou podlahu. Tedy v případě, že si nezvolíte verzi G-TEC. Nechybí ani spousta drobností, jako odkládací schránka, oddělovací síť a čtyři háčky na nákupní tašky.Zkrátka Octavia bude i nadále tím pohodlným a vychytaným společníkem, na kterého jsme zvyklí.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám