Hlavní obsah

Transformer Optimus Prime bude chloubou vaší poličky: LEGO a Hasbro představují novou stavebnici

Foto: LEGO

Fanoušci Transfomerů a stavebnic LEGO zbystřete! Stavebnicová velmoc se spojila s hračkářskou společností Hasbro, aby společně vytvořily „realisticky“ se transformujícího ikonického autobota Optima Prima z filmů a komiksů Transformers. Skládá se z 1 508 dílků a dovoluje přeměnu z robota na náklaďák bez nutnosti demontáže a opakované montáže.

Článek

Lego už dlouho není pouze hračkou pro děti, protože v dnešních dnech se z něj stává i zábava dospělých. Dánský výrobce nejslavnější stavebnice na světě pravidelně představuje nové originální modely pro sběratele a o rozvoj nabídky se zasluhují i nadšenci. Ti realizují kreativní nápady a přihlašují je do oficiálních výběrových soutěží.

Pravidelně vám ukazujeme ty nejzajímavější novinky ze světa LEGO a dnes vám představíme další novinku, která zaujme hlavně nadšence a milovníky populárních Transformerů. Hračkářské velmoci LEGO a Hasbro se spojily a společně vytvořily „realisticky“ se transformujícího autobota Optima Prima ze slavné filmové série a komiksů Transformers.

Foto: LEGO

Z náklaďáku na autobota a naopak jen za pár sekund. LEGO představuje transformera, jehož přeměna nevyžaduje rozebírání a opětovné skládání

Ikonický autobot G1 Optimus Prime je kompletně z lega. Jako robot je 35 centimetrů vysoký, a když se transformuje na stylový americký tirák, má 15 centimetrů na výšku, 27 centimetrů na délku a 12 centimetrů na šířku. K úspěšnému dokončení pak musíte správně složit 1 508 dílků.

Je to vůbec poprvé, co LEGO a Hasbro odhalují společnou stavebnici. Stavebnice dovoluje transformaci z robota na náklaďák bez nutnosti rozebírání a opakovaného skládání. Kompletní sada navíc obsahuje i příslušenství jako plaketku, iontový Blaster, sekeru a kostku Energon a artefakt Matrix of Leadership pro vložení do hrudníku autobota.

Transformers otřásly světem už v roce 1984 a až do dnešních dnů jsou oblíbenou zábavou dětí i nadšených tatínků. LEGO uvádí, že novou stavebnici ze série Creator Expert bude prodávat od 1. června, přičemž česká cena je stanovena na 4 499 Kč.

Reklama

Související témata:
Načítám