Hlavní obsah

Nejlepší auta roku 2021 podle redakce Garáž.cz

Foto: Redakce Garáž.cz
Aktualizováno

Říká se, že špatná auta se dnes už nevyrábí. No, nějaký ten automobilový omyl by se na trhu našel, ale naprostá většina dnes vyráběných aut je skutečně zcela v pořádku. Z tohoto slušného průměru však ční několik opravdu výjimečných aut, která je radost řídit a vlastnit. Přinášíme vám výběr těch nejlepších z nejlepších roku 2021!

Článek

Sedli jsme si ke stolu a vybrali jsme pro vás ta nejlepší auta loňského roku, která nám prošla rukama (ať už při řízení, nebo jsme si je aspoň ohmatali při osobním setkání). Nebyl to jednoduchý výběr – v rámci diskuse došlo na zvýšené hlasy a emotivní projevy, vzduchem proletělo i pár urážek a padla dokonce jedna facka, ale přesto jsme se nakonec dokázali shodnout na desítce výjimečných vozů, které by neměly ujít vaší pozornosti.

Pozn.: Raději jsme je seřadili pouze abecedně, protože kdybychom měli určovat absolutní pořadí, skončilo by to prachsprostou rvačkou…

Cupra Formentor

Konečně to dává smysl! První samostatný model Cupry ukázal potenciál značky a zákazníci se jen hrnou – tenhle prémiový crossover totiž vypadá děsně sexy zvenku i uvnitř, řídí se jedna báseň a jede jako z praku. Navíc ho můžete mít nejen v rychlých variantách, ale i v docela civilní verzi, případně i s úsporným plug-in hybridem, vybere si každý. Jsme moc zvědaví, co Cupra předvede dál…

Dacia Jogger

Hned po představení bylo jasné, že tohle auto bude hit – vypadá dobře, má slušný interiér a nabízí spoustu vnitřního prostoru až pro sedm pasažérů a slušnou variabilitu. Prostě perfektní kombinace módního SUV a praktického MPV. Když pak Dacia zveřejnila ceník, začali se zasloužilí otcové početných rodin stavět do řady čekatelů. Vůbec nepochybujeme, že udělali správný krok, i když jsme si auto zatím jen osahali, ale ještě jsme ho neřídili. To nás čeká na jaře a my se již nemůžeme dočkat.

Jeep Grand Cherokee

Evropo, začni se bát. Z Ameriky sem dorazilo velké rodinné SUV, které se může poměřovat s těmi nejlepšími prémiovými konkurenty. Nejnovější generace Grand Cherokee už není jen „velký kus auta“, ale „velký kus skvělého auta“! Nejenže nabízí místo až pro sedm pasažérů, ale také je příkladně pohodlná, skvěle zpracovaná, špičkově vybavená, a přestože není z laciného kraje, stojí o pořádný balík méně, než kolik vám naúčtuje Audi, BMW nebo Mercedes.

Kia Sportage

Minulá generace Sportage byla černým koněm mezi SUV – skvěle zpracovaná i vybavená, dostatečně prostorná a příjemně jezdící. Akorát byla možná až moc nenápadná. To pro nástupce rozhodně neplatí, svým sebevědomým designem přitahuje pozornost všech kolem, přitom má stále vysoké kvality, které předchůdcům zajistily přízeň zákazníků. Kia tak navazuje na loňský úspěch Tucsonu a stoupá na samý vrchol segmentu. Konkurenti se budou muset hodně snažit…

Mercedes-Benz třídy C

Že jsou sedany mrtvé? Tomu nevěřte! Zvlášť teď, když Mercedes vypustil do světa novou generaci třídy C, která udává tón v oblasti aerodynamické účinnosti, interiérového designu, technické vybavenosti, komfortu jízdy a efektivity provozu (nad jeho nízkou spotřebou jsme neustále kroutili hlavou). Nic lepšího v prémiové třídě nekoupíte.

Range Rover

Zatím jsme se s ním seznamovali pouze staticky, ale stejně nám vyrazil dech. Elegantní design, špičkové materiály a zpracování, neskutečná šířka nabídky výbavy a možností individualizace. Tohle auto míří na samotný vrchol luxusního segmentu. A to ještě před tím, než začnete uvažovat o jeho neuvěřitelných terénních schopnostech, s nimiž se můžou měřit jen ty nejdrsnější off-roady. Legenda stále žije!

Renault Arkana

Kdo říká, že styl můžete mít jen za prémiové ceny? Renault jako první přenesl populární koncept SUV-kupé do segmentu běžných aut (navíc v podstatně vkusnějším podání než BMW X6) a s Arkanou po zásluze sklízí úspěch. Zvlášť proto, že je nejen krásná, ale také skutečně povedená…

Škoda Fabia

Fanoušci Škodovky novou Fabii hodně dlouho toužebně očekávali a mladoboleslavská automobilka je nezklamala – představila auto, které je nejen ukázkově praktické, ale také vkusně atraktivní. Krásné detaily jako propracovaná příď, plovoucí madla dveří nebo nápis „FABIA“ na kapličce palubních přístrojů se vážně povedly. Jen ten ambiciózní ceník celkový dojem trochu kazí. A konec kombi Škodě taky neodpustíme!

Toyota Aygo X

Zatímco konkurenti segment malých aut pomalu a v tichosti opouštějí, Toyota se rozhodla si ho zabrat pro sebe a v pokerovém stylu „all in“ postavila auto, které budete chtít! Samozřejmě v sobě nese trochu ducha módních crossoverů, ale svým funky pojetím s širokou mírou individualizace ho posouvá na novou úroveň. Typická propracovanost by měla zaručit ukázkovou praktičnost a spolehlivost, takže není důvod váhat.

Volkswagen Multivan T7

VW sedmou generací Multivanu přepsal pravidla osobních dodávek – postavil ho totiž na „civilní“ platformě, což mu přineslo skvělé jízdní vlastnosti a širokou technologickou výbavu (nejmodernější infotainment, širokou nabídku jízdních asistentů a také plug-in hybridní pohon). Multivan tak může směle soupeřit s čistě osobními MPV. A konkurence má před sebou obrovskou výzvu…

Tak to je naše desítka vyvolených. Jaké auto z tohoto seznamu vás nejvíc zaujalo? Hlasujte v anketě, nebo napište svého favorita do diskuse. A můžete se těšit na náš výběr nejlepších sportovních aut a nejlepších elektrických aut roku 2021.

Jaké je podle vás nejlepší auto roku 2021?
Cupra Formentor
6,8 %
Dacia Jogger
14,6 %
Jeep Grand Cherokee
18,2 %
Kia Sportage
10,9 %
Mercedes-Benz třídy C
6,4 %
Range Rover
6,3 %
Renault Arkana
4,1 %
Škoda Fabia
5,7 %
Toyota Aygo X
4,4 %
Volkswagen Multivan T7
22,6 %
Celkem hlasovalo 6877 čtenářů.

Reklama

Načítám