Hlavní obsah

Miniaturní Hyundai Casper se v Koreji začíná prodávat i v šikovné užitkové verzi

Foto: Hyundai

Podnikající Korejci si nově mohou koupit praktickou užitkovou verzi prťavého crossoveru Hyundai Casper, která pojme až 940 litrů nákladu a odveze jej do nejužších uliček přeplněných asijských velkoměst. Automobilka myslela na všechno, a tak dokonce vůz vybavila ochranou všech oken v nákladovém prostoru. Šikovné, že?

Článek

Korejský Hyundai nás na podzim loňského roku zaujal roztomilým prckem Casper, prodávaným výhradně domácím zákazníkům pro snazší život v tamních přeplněných městech. I když se nám Evropanům může zdát, že se jedná o malé nepraktické auto doslova k ničemu, šikovní Asiaté umí využít i sebemenší prostor ve svůj prospěch a nově zákazníkům nabízejí Casper v užitkovém provedení.

S užitkovou verzí z miniaturního crossoveru Hyundai Casper zmizela zadní sedadla, jež nově nahrazuje zvětšený zavazadlový prostor pro překvapivě hodně nákladu. Dvoumístné autíčko do stísněných městských uliček s délkou jen 3 595 milimetrů pojme až 940 litrů nákladu, přičemž je vybaveno přepážkou oddělující posádku od zavazadlového prostoru, zatímco kovové tyče chrání okna v zadní části interiéru před rozbitím.

Foto: Hyundai

Dokonce i osobní Casper je nečekaně praktický, protože do své čtyřmístné kabiny pojme předměty dlouhé až 2 059 milimetrů

Maličký užitkový Casper bude praktickou volbou zejména pro menší podnikatele, kteří jím zvládnou zásobovat své firmy, restaurace a obchody v centrech asijských měst. V základní verzi jim náklad odveze atmosférický litrový tříválec o 75 koních (56 kW) a 95 newtonmetrech a náročnější zákazníci s těžšími náklady mohou sáhnout po silnějším přeplňovaném litrovém tříválci o 99 koních (73 kW) a 172 newtonmetrech. Oběma motorizacím slouží výhradně čtyřstupňový automat a pohon předních kol.

Užitkový Hyundai Casper Van je nejlevnějším provedením modelu – základní cena v Jižní Koreji startuje na přibližně 244 tisících Kč. Zákazníci za své peníze dostanou malé šikovné auto na pěkných 15palcových kolech se šesti airbagy a vyhřívanými a elektricky sklopnými zrcátky. Hyundai navíc nabízí manuální nastavení sedadla řidiče či zadní parkovací senzory.

Nejmenším crossoverem značky na evropském trhu je Hyundai Bayon, přičemž výrazně menší Casper se k nám bohužel nikdy nedostane. I tak věříme, že by si tento osobní i užitkový prcek našel přízeň nenáročných zákazníků se zájmem o malá auta i drobných podnikatelů. V Česku se však bude prodávat alespoň užitková verze Cargo nové čistě elektrické Dacie Spring.

Umíte si představit malý Casper jako svého pomocníka při podnikání?
Jasně, pro moje potřeby by bohatě stačil
100 %
Ne, potřebuji větší dodávku
0 %
Těžko říct, musel(a) bych to vidět naživo
0 %
Celkem hlasovalo 1658 čtenářů.

Reklama

Načítám