Hlavní obsah

Novinka od Lamborghini nemá obří motor. Přesto nabízí pohodlí

Foto: Secretlab/ Lamborghini

Skvělý nápad, nebo zbytečnost? To tentokrát necháme na čtenářích

Automobilka Lamborghini představila nový produkt. Má to však jeden háček – nepohání jej řvoucí a do stratosféry točící spalovací motor. Nepohání jej však ani elektromotor, ani hybrid. Tento nový produkt Lamborghini se totiž rozjede jen v případě, že nasednete na vrcholku kopce a odrazíte se. Půjdou herní židle od Lamborghini stejně na odbyt jako jejich auta?

Článek

Zbrusu nový produkt od Lamborghini? Bezva! Dvanáctiválcové hyperauto? Kompaktní sporťák? Nadupané rychlé GT? Chyba lávky. Pokud jste byli podobně natěšení jako my, pak budete možná podobně jako my i malinko zklamaní, protože Lamborghini po prodeji klíčenek, kšiltovek a termosek vyrobí také sérii herních židlí. Ano, opravdu.

Foto: Secretlab/ Lamborghini

Některé materiály se shodují s těmi, které najdeme v opravdových silničních vozech Lamborghini. Tedy karbon a Alcantara

V Lamborghini dali hlavy dohromady s firmou Secretlab, což je nábytkářská společnost, jejíž specializací jsou právě herní židle. Plody spolupráce pak představili na akci The Real Race, což je jedna ze světoznámých soutěží na závodních simulátorech. Židle vznikla jednak ve standardní, ale také v takzvané „Pinnacle Edition“ neboli vrcholné edici.

Málokoho překvapí, že herní židle od Lamborghini používají zčásti stejné materiály, které najdeme právě v interiérech vozů od italského výrobce supersportů – tedy mimo jiné karbon a Alcantaru. Aby se nikdo nemohl splést, že se jedná o Lamborghini, nesou židle poznávací znak v podobě kontrastního prošívání a emblému značky na opěrce zad.

„Pozornost k detailu je vlastní každému vozu Lamborghini a v tomto duchu jsme u nás v Secretlab vyrobili i tyto exkluzivní herní židle,“ prohlásil spoluzakladatel nábytkářské firmy a výkonný ředitel Secretlabu, Ian Ang. „Ve společném produktu dochází ke kombinaci moderních výrobních postupů a skvělé ergonomie, okořeněné o vzrušující DNA značky Lamborghini. Spousta skalních fanoušků si tak alespoň částečně může splnit svůj dětský sen.“

Zda se firmě Secretlab podařilo věrně napodobit sedadla v opravdových Lamborghini, můžete posoudit v přiložené galerii:

Cena herních židlí prozatím nebyla zveřejněna, výrobce jen suše zmínil, že na trh vstoupí začátkem příštího roku. Není to však tak dávno, co podobným způsobem představila herní židli také firma OMP, známá pro výrobu sportovních autodoplňků, jako jsou sedadla, volanty, řadicí páky a podobně. Jejich herní židle v edici Lamborghini tehdy stála nová 349 liber, tedy lehce přes 10 tisíc korun. U standardní verze židle od Secretlab očekávejme podobnou částku, v případě vrcholné edice „Pinnacle“ by se dalo počítat s přirážkou 25 až 50 procent.

Společnost Secretlab je původem singapurská firma, specializující se především na výrobu herních židlí. Založena byla v roce 2014 a od té doby si její produkty koupil více než jeden milion zapálených hráčů – mezi nimiž jsou jak virtuální závodníci, tak i virtuální vojáci nebo vojevůdci.

Reklama

Související témata:
Načítám