Hlavní obsah

Drsňák v péřovce a sněhulích: Mercedes třídy G od módní značky Moncler bere dech

Foto: Mercedes-Benz

Další výstřednost v podání automobilky Mercedes-Benz, tentokrát ve spolupráci se značkou Moncler. Projekt Mondo G se představil na londýnské módní přehlídce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Mercedes-Benz čím dál častěji spojuje síly s módní značkami. Tentokrát jde o firmu Moncler a spoluprací vzniklo něco, co je dost možná nejbláznivější Mercedes všech dob. Tento Mercedes třídy G oděný do péřové bundy a sněhulí je jen prvním z mnoha projektů, na kterém se italská módní značka a německý výrobce automobilů budou podílet.

Článek

Mysleli jste si, že Mercedes-AMG G63 4×4² je ten nejvýstřednější Mercedes za poslední dobu? Nebo snad verze 6×6? Jsou to vskutku skvělí kandidáti, ovšem teď se o místo nejvíce excentrického vozu ze Stuttgartu uchází tento projekt jménem „Mondo G“.

Tato speciálně upravená třída G má zrcadlit péřovou bundu od firmy Moncler, neboť vznikla právě ve spolupráci s módní značkou se sídlem v italském Miláně. Premiéru si vůz odbyl na přehlídce London Fashion Week.

Foto: Mercedes-Benz

Asi nikoho nepřekvapí, že projekt Mondo G má evokovat péřovou bundu. Italská módní značka a německý výrobce automobilů plánují dlouhodobou spolupráci

Že je Mercedes-Benz Mondo G skvěle vybaven na zimu, dokazují nafouknuté reflexní plochy rozprostírající se od hrany střechy nahoru a od B-sloupku dozadu. Bystrý čtenář si jistě všiml, že kromě „zimní bundy“ má speciálně upravený G-wagen na rozdíl od sériově vyráběné verze pouze jeden pár dveří, je tedy mimo jiné o něco kratší (4,6 oproti 4,87 m).

Do ostatních směrů však Mercedes Mondo G narostl – a za to vděčí především ohromným nafukovacím kolům (nebo snad sněhulím?), takže na šířku teď má 3,4 metru, na výšku potom 2,8 metru. Hmotnost překvapivě zůstala stejná, tedy 2,5 tuny.

Vůz vznikl v rámci kampaně značky Moncler zvané „The Art of Genius“ a všudypřítomné reflexní prvky údajně „podtrhují nárok na luxus“, jak tvrdí módní značka. Nepřekvapí, že fotografie Mercedes graficky zasadil do prostředí, které je kombinací měsíční krajiny a pustiny evokující polární kruh.

Mondo G zdaleka není prvním výstředním Mercedesem – a patrně ani posledním. V minulosti se tu objevily kousky jako výše zmíněné verze G63 4×4² a 6×6, dále vzpomeňme terénní Mercedes-Maybach a jednu zakázkovou a výstřední specialitu si také nechal postavit zpěvák, rapper a producent Will.I.Am.

Má se za to, že Mercedes-Benz Mondo G zůstane jednokusovou záležitostí, neboť sloužil především k propagačním účelům. Svůj smysl však má – údajně jde jen o první z celé řady projektů, které Mercedes a Moncler společně plánují.

Reklama

Související témata:
Módní přehlídka
Načítám