Hlavní obsah

A máme tu první pohled do interiéru Škody Slavia!

Foto: Škoda Auto

Interiér modelu Slavia je moderní, zároveň nezapomíná na své kořeny

Nový sedan pro indický trh jménem Slavia čeká oficiální představení už 18. listopadu a po ukázce designových skic exteriéru vozu máme konečně přístup také do kabiny. Náhled ukazuje velmi moderní styl, zároveň nese celou řadu designových prvků charakteristických pro kabiny vozů Škoda.

Článek

Interiér vozu Škoda Slavia. Pohled, který se drtivé většině z nás naskytl jen v představách – až doteď. Prostřednictvím designové skici mladoboleslavští přináší první pohled do interiéru zbrusu nového modelu, který bude určen pro indický trh.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kushaq byla první škodovkou určenou speciálně pro rostoucí indický trh

novém kompaktním sedanu je použit designový jazyk, který známe i ze současných Škodovek, působících na evropském trhu. K tomu patří například poměrně výrazné kruhové boční výdechy ventilace, vodorovná dekorační lišta v barvě nebo emblémy Škoda umístěné po stranách přístrojového štítu.

Nová Slavia patří stejně jako SUV Kushaq mezi vozy označené A0, což odkazuje na rozměrově menší platformu MQB-A0-IN koncernu Volkswagen, kterou Škoda Auto vyvinula speciálně pro podmínky a charakter indického trhu. V pořadí druhý model, který je součástí projektu India 2.0, se představí 18. listopadu.

Dominantou interiérů současných Škodovek je samostatná obrazovka infotainmentu a Slavia nebude výjimkou. Prostor pod dotykovým displejem o úhlopříčce 10 palců protíná charakteristická linie, kopírující tvar masky chladiče, pod ní je ještě horizontální barevná lišta zvýrazňující šířku interiéru. Zpoza dvouramenného volantu prosvítá „kaplička“ digitálního přístrojového panelu.

Platforma MQB-A0-IN se vyrábí přímo v Indii a splňuje nové a čím dál přísnější limity, a to jak ty bezpečnostní, tak i emisní. Technický vývoj potom probíhá v Technologickém centru Škoda v indické Púně. S tím do značné míry souvisí i velmi vysoká lokalizace vozu – až 95 % výroby probíhá přímo v Indii.

Reklama

Načítám