Hlavní obsah

Nové éčko s větrem ve vlasech

Foto: Archiv Garáž.cz

V Ženevě se představí nový Mercedes-Benz třídy E ve variantě kabriolet. Stylové auto pro hezké dny nabídne až 329 koní, bohatou výbavu a je to vlastně poslední karosářská verze třídy E, na kterou ještě čekáme.

Článek

Teď v Ženevě je ale čekání u konce a kabriolet třídy E generace W213 se oficiálně představuje. Vzhledově se pochopitelně co nejvíc podobá sedanu a kupé, jen bylo otázkou, jak se ve Stuttgartu vypořádají s jinou zadní částí. A docela se jim podařilo zachovat eleganci a skrýt, že je nový kabriolet delší a širší než předchůdce a dokonce i delší, než čtyřdveřová verze.

Foto: Archiv Garáž.cz

Kabriolet nabídne několik možností nastavení podvozku od pohodlné jízdy po sportovnější naladění. Jednotlivým režimům se kromě tlumičů nastavuje i rychlost reakcí převodovky a reakcí na pokyny pedálů. Prvním motorem v nabídce je třílitr V6 biturbo o výkonu 329 koní s devítistupňovým automatem 9G-Tronic. Na výběr bude pohon zadních nebo všech kol, přičemž zadokolka se na stovku dostane za 5,5 sekundy.

Foto: Archiv Garáž.cz

Vnitřek je převážně převzatý z verze kupé. Najdete tady stejné výdechy klimatizace, ambientní LED osvětlení s výběrem z 64 barev a velký výběr odstínů koženého čalounění. Palubní infotainment spoléhá na 12,3 palce velký dotykový displej. Plátěná střecha se umí složit za 20 sekund i při jízdě do rychlosti 50 km/h. Můžete jí mít ve čtveřici barev – hnědé, modré, červené a černé.

Foto: Archiv Garáž.cz

Odhadovaná cena je přes 1,6 milionu, na oficiální ceník si ale budeme muset počkat do konce roku, kdy by měl kabriolet dorazit na trh. Pro sběratele se navíc chystá limitovaný model k 25. výročí zahájení výroby. Ten bude dražší, odlišný, lépe vybavený a hlavně omezený počtem vyrobených kusů.

Reklama

Načítám