Hlavní obsah

Nové české SUV likviduje gumy na Ringu

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už více než dva roky se mluví o novém sedmimístném SUV naší domácí automobilky. Zatím jsme oficiálně viděli koncept VisionS, ze kterého bude pravděpodobně Škoda Kodiaq vycházet. Teď už se ale mohutně finišuje do cíle a jen s menším maskování se Kodiaq prohání v různých koutech Evropy.

Článek

Právě teď je větší SUV na okruhu Nürburgring, kde je ve finálním stádiu testování. Přijde vám divné, proč se s SUV jezdí na takový okruh? Jasně není to závodní auto, ale škodovka tam jezdí jako ostatní výrobci téměř s každým autem. Legendární Ring poskytuje ideální podmínky k testování. Náročná a členitá trať připomíná nekvalitní okresku. Lze na něm odladit schopnosti podvozku. Na ring se také jezdí v poslední fázi vývoje, což znamená, že se již brzy nového SUV Škoda dočkáme. Můžeme spekulovat, že jej uvidíme už letos v září na autosalónu v Paříži, ale na to si budeme muset ještě počkat. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Co je však poznat už teď, že bude Kodiaq následovat design Superbu. Testovaný kousek lehce odhalil masku chladiče, přední světlomety, ale zatím si s námi trošku hraje ohledně druhých menších světélek v předním nárazníku. Koncept VisionS je má, tady také vypadá, že je kryje speciální maskování. Jenže jak známe automobilky, může to být i záměrné zvýraznění, které se na sériovém voze vůbec neukáže. Škoda Kodiaq bude mít okolo celé karosérie lehké oplastování a z bočního profilu vypadá trošku podobně jako například velké Audi Q7. Jisté je, že zadní světlomety budou více zasahovat do boků, ale s podobným designem jako má Superb. Zadní páté dveře budou velké, vykrojené až do zadního nárazníku. Škoda Kodiaq už na první pohled z fotek vypadá rozměrně a vysoce, což potvrzují velké náklony v zatáčkách. Vyšší těžiště prostě nelze oklamat. 

Reklama

Načítám