Hlavní obsah

Nové auto Jamese Bonda odhaleno. Jste (trochu) zklamaní?

Foto: williamsclassics

Na pronásledování padouchů to moc není, ale stylu má na rozdávání

Zapomeňte na elektrický Aston Martin Rapide, Bond řídí něco podstatně nudnějšího. Na Jamajce totiž začalo natáčení nové, již pětadvacáté, bondovky a James Bond (Daniel Craig), navzdory očekávání, jezdí v otevřeném Land Roveru Serie III. Ukazují to první fotografie pořízené během natáčení.

Článek

Jistě, máte pravdu, před pár týdny jsme tady na garáži psali, že v nové bondovce bude agent 007 řídit elektrický Aston Martin Rapide, protože jde o úlitbu nové době, že i agent Jejího Veličenstva musí mít trochu toho enviromentálního přístupu. Objevily se první snímky, na nichž je Daniel Craig v blankytně modrém otevřeném Land Roveru, ale to by vás zase nemuselo až tak překvapit. Land Rovery totiž Bonda provázejí už více jak dvacet let a umíte si představit stylovější auto, se kterým by se stárnoucí agent (Daniel Craig oslavil 51. narozeniny) mohl prohánět po Jamajce?

Vlastně se nám tenhle Land Rover líbí víc než celý elektrický Rapide, co si budeme povídat. Sice nevíme, jak do scénáře nové bondovky zapadne, ale asi se shodneme, že ta světlá modrá mu sluší, ne?

Land Rover svou účast ve filmu již neoficiálně potvrdil, jde o dlouhodobé partnerství, které sahá až k bondovce Die Another Day, kdy firmu vlastnila automobilka Ford. Automobilka se netají s tím, že Bond bude opět řídit Aston Martin, ale odmítla komentovat, jestli bude jeho nový model jezdit na elektřinu či na benzin.

Nicméně fanoušci filmu mají jasno, ostatně to potvrzují i zprávy ze štábu, opravdu to bude elektrický Rapide. Vzhledem k tomu, že bude vyrobeno jen 155 vozů Rapide Es, je pravděpodobné, že Bond dostane speciální auto mimo sérii, a že pár kousků zastanou repliky nebo vozy s konvenčním pohonem.

Připomínáme, že Rapide E je vyvíjený ve spolupráci s Williams Advanced Engineering. Má zrychlovat z nuly na sto za necelé 4 sekundy, dosahovat maximálky 250 km/h a na jediné nabití ujet přes 320 kilometrů. Bude se vyrábět v novém závodě Aston Martin St. Athan ve Walesu, kde se připravuje i výroba historicky prvního SUV značky Aston Martin, které bude vycházet z konceptu DBX.

Nový Bond půjde do kin příští rok 8. dubna.

Reklama

Načítám