Hlavní obsah

Nové Audi A6 jde do prodeje, zatím nabízí dva šestiválce

Foto: Audi

Audi zahájilo pro český trh předprodej nové generace oblíbeného modelu A6. V první fázi si mohou zákazníci vybírat mezi dvěma šestiválci v provedení sedan.

Článek

K dispozici jsou zatím šestiválcové motory 3.0 TDI ve dvou výkonových variantách se 170 kW nebo 210 kW. Obě varianty pracují s automatickou osmistupňovou převodovkou a pohonem všech kol. Další motory by měly rozšířit nabídku v průběhu letošního roku. Ceny byly prozatím automobilkou stanoveny na 1 545 900 Kč za „slabší” variantu a 1 630 900 Kč za model s 210 kW.

Pro Audi je á-šestka velmi důležitým modelem v nabídce: „Audi A6 bylo na českém trhu velmi úspěšné a jsme pevně přesvědčeni, že nová generace má všechny ingredience pro pokračování tohoto trendu,” říká Franz Pommer, jednatel společnosti Porsche Česká republika. V Česku se od roku 2000 prodalo více než 13 tisíc kusů modelu A6, což jej činí v novém miléniu nejprodávanějším modelem ingolstadtské automobilky na našem trhu.

Dle slov automobilky nabízí nová A6 ještě více komfortu, bezpečnosti i jízdní dynamiky. Tomu napomáhá i částečně hybridní systém, využívající elektrickou síť s napětím 48 V. Auto tak zvládne krátkodobě jet i s vypnutým spalovacím motorem: „S elektrifikací poháněcího ústrojí a vynikající aerodynamikou jsme dosáhli dalšího výrazného pokroku z hlediska hospodárnosti a ochrany životního prostředí,” dodává Franz Pommer. V neposlední řadě pak Audi láká na prodlouženou záruku na čtyři roky nebo 120 tisíc kilometrů.

V porovnání se svým předchůdcem je nové Audi A6 jen nepatrně větší, v interiéru je však ještě velkorysejší, ať se jedná o prostor pro nohy vzadu, nebo více místa pro hlavu a ramena na předních i zadních sedadlech. A jak už u Audi bývá zvykem, bohatá je i výbava. Už v základu najdeme například vyhřívaná přední sedadla, tempomat, upozornění na opuštění jízdního pruhu, navigaci, parkovací senzory, diodové světlomety, dvouzónovou automatickou klimatizaci nebo bezklíčkové odemykání.

Audi slibuje nabídku osmé generace modelové řady A6 (včetně předchozí 100) postupně rozšiřovat o další vznětové i zážehové motory. Ve druhé polovině tohoto roku bude pak zahájen prodej také oblíbeného provedení Avant.

Reklama

Související témata:
Předprodej
Načítám