Hlavní obsah

Nová série Top Gearu je na spadnutí. Bude fenomenální

Foto: BBC

Top Gear

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patřili jste mezi ty, kteří po odchodu Clarksona, Hammonda a Maye věštili Top Gearu brzkou smrt? Pak jste se velmi spletli, protože Top Gear i po několikáté výměně moderátorů jede dál a za pár týdnů do světa pustí svou 26. sérii. Víme, na co se můžete těšit a rovnou prozradíme, že toho málo rozhodně není.

Článek

V prvé řadě budiž řečeno, že odchod původního moderátorského tria z Top Gearu prospěl jak jim, tak samotnému pořadu. Tedy, oběma pořadům. Ještě předtím, než byl Clarkson za napadení producenta z Top Gearu vyhozen, přičemž s ním odešli i jeho kamarádi a kumpáni, kolovalo kuloáry BBC, že pořad trochu stagnuje. Clarkson, Hammond a May měli od BBC daná velmi striktní pravidla hry a oni je tak rádi porušovali. Proto jsme přesvědčeni, že jim je mnohem lépe v Amazonu, který jim dal zcela volné působiště bez pravidel a omezení. Stejně tak Top Gear se výměnou moderátorů takříkajíc nadechl a šlape dál jako švýcarské hodinky.

Tedy, je pravdou, že chvíli to s britským pořadem vypadalo bledě. Najít ty ideální moderátory nebylo jednoduché. Ovšem i to se vyřešilo, a tak vám můžeme říct, že se za pár týdnů dočkáme již 26. série tohoto skvělého pořadu. A co uvidíme? Znovu báječné piloty, ale nakonec i moderátory v podobě Chrise Harrise, Matta LeBlanca a Rory Reida. Znovu je uvidíme na výletech po celém světě, na závodních tratích za volanty nejlepších supersportů, v bahnité buši i v poušti. Svezou se vším možným od Porsche 911 GT2 RS, přes nový Bentley Continental až po indický Tuk-tuk. Vypadá to, že znovu bude velká legrace.

Ale jak už to bývá, není vše tak pozitivní, jak se na první pohled zdá. Avízovaná 26. série je poslední pro Matta LeBlanca. Toho samozřejmě nikdo nevyhodil, ostatně ukázalo se, že ač Američan, má skvělý cit pro britský humor, skvěle řídí a moderátorská role mu skvěle sedla. Ale problém je právě v tom, že je jeho domovinou Amerika. Matt jezdí na natáčení jak do celého světa, tak hlavně do Londýna a s rodinou se vidí jen velmi málo, což chce změnit, a proto z pořadu odchází.

Ale nesmutněte. Náladu vám může zvednout ještě fakt, že 18. ledna 2019 začíná na Amazon Prime další řada The Grand Tour, při které se staří kocouři Clarkson, Hammond a May zase vydají do všech koutů světa, aby nám ukázali, že věk je jen číslo.

Reklama

Související témata:
Načítám