Hlavní obsah

Nová elektrická Škoda už zná své jméno! Budou jí říkat Enyaq

Foto: Škoda Auto

Elektrická ofenziva automobilky Škoda pokračuje – po plug-in hybridním Superbu iV a na elektřinu konvertovaném Citigo-e iV přijíždí první čistě elektrický model. Elektřinou poháněný crossover bude postavený na platformě MEB určené pro všechny koncernové elektromobily, která přináší spoustu technických i prostorových výhod. To všechno jsme už věděli, nyní nám automobilka odkryla další část tajemství – jméno nového modelu. Jste připraveni?

Článek

Jméno nového modelu zní Enyaq a je odvozeno od irského slova „enya“, což znamená „zdroj života“. Samotné slovo enya pochází z původního irského slova „Eithne“ a lze je volně přeložit jako esence, duch nebo princip. Zároveň název začínající písmenem „E” odkazuje na elektromobilitu a písmeno „Q” na konci dokládá, že se jedná o člena SUV rodiny značky Škoda. Enyaq tak doplní paletu úspěšných škodováckých SUV Kamiq, Karoq a Kodiaq.

Foto: Jakub Deml

Design nového elektromobilu bude vycházet z povedeného konceptu Vision iV

Enyaq neboli „zdroj života“ symbolizuje dle zástupců společnosti vstup automobilky do nové éry elektromobility a je podle nich v souladu se stěžejní myšlenkou značky. Kromě Enyaqu, který bude po Citigu iV druhým čistě elektrickým modelem značky, slibuje Škodovka do konce roku 2022 uvést na trh více než deset dalších elektrifikovaných modelů.

Škodovka očekává, že do roku 2025 budou čistě elektrické modely a plug-in-hybridy představovat 25 procent prodejů. Do roku 2021 bude prý automobilka investovat do vývoje elektrifikovaných modelů a do rozšiřování uceleného a vzájemně propojeného ekosystému pro ekologická řešení mobility dvě miliardy eur.

První dojmy z toho, jak nová škodovka vypadá a jezdí, vám na Garáž.cz přineseme již brzy. A už teď víme, že to bude hodně zajímavé…

Jak se vám líbí jméno nového modelu Škoda Enyaq?
Má to styl
25,4 %
Působí důstojně
2,5 %
Nic moc
10,4 %
Děs a hrůza
61,7 %
Celkem hlasovalo 8240 čtenářů.

Reklama

Načítám