Hlavní obsah

Nová edice Fordu Mustang Bullitt je konečně na světě

Foto: Archiv Garáž.cz

Mírně vytuněný plnokrevník ve stylu kultovní kriminálky se Stevem McQueenem nabídne vyšší výkon, manuální převodovku a spoustu stylových doplňků.

Článek

Tohle bychom si opravdu nechali líbit. Ford Mustang Bullitt byl asi nejhůř střeženým tajemstvím modrého oválu, ostatně s blížícím se padesátým výročím snímku byla nová edice sázkou na jistotu, dočkala se jí i minulá generace Mustangu v roce 2008. Ta aktuální si nedávno faceflitem polepšila na 450 koní a přinesla i řadu parádních doplňků včetně lepšího podvozku, hlasitějšího výfuku a na míru ušitých michelinek. Pokud máte Mustang Bullitt v hledáčku, určitě vás potěší, že tahle stylová filmová varianta má příplatkový performance paket v základu, stejně jako šestistupňovou manuální převodovku a mírně poladěný motor, který dává 475 koní. Není to moc, ale stačí to i na posunutí omezovače - Bullitt tak zvládne uhánět maximálkou přes 260 km/h.

Foto: Archiv Garáž.cz

Interiér je stylový a zahrnuje i nově obšité sedačky, hlavici řadičky ve stylu kulečníkové koule nebo nové logo uvítací obrazovky. Jinak se zvenku a zevnitř zas tak moc nedivočilo, ostatně Bullitt byl vždycky spíš nenápadným autem - se svojí charakteristickou tmavězelenou barvou (není to úplně British Racing Green, ale má to k ní blízko) a retrodesignem litých kol dokonale splyne s davem, ale také mu kdykoliv na požádání ujede, protože ty koně tu nejsou jen tak na ozdobu. Vůz na detroitském autosalonu představila McQueenova vnučka a lze očekávat, že ho Ford na domácím trhu bude nabízet za cenu někde mezi standardním Mustangem GT a Shelby GT350. Předchozí bullittovské edice měly nezanedbatelnou sběratelskou hodnotu, takže se dá oekávat, že si obchodníci hned ze začátku ceny pěkně nadsadí. Vůbec bychom se nedivili, kdyby se cena pohybovala mezi 55 a 65 tisíci dolarů.

Dali byste si říct? Schválně si připomeňte kultovní honičku z Bullittova případu. Kdo by se do těch chlapských dob nechtěl vrátit. Mustang tím chlapským autem zůstal dodnes, ale až s touhle edicí je iluze dokonalá.

Reklama

Načítám