Hlavní obsah

Škoda odhaluje první oficiální skici modelu Slavia

Foto: Škoda Auto

Škoda Slavia v celé své kráse, ačkoliv jen „na papíře“ v podobě designérských skic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejprve silueta, potom zamaskované předprodukční prototypy a teď už konečně vidíme vůz Škoda Slavia v celé jeho kráse – tedy víceméně. Škoda Auto totiž přináší pomocí dvou oficiálních designových skic první pohled na finální podobu Škody Slavia, která již brzy zavítá na indický trh. Zde má pokračovat v prošlapávání cesty celému koncernu Volkswagen a navázat na model Kushaq.

Článek

Regulérního představení se dočkáme ještě v průběhu listopadu. Druhý model automobilky Škoda, navržený speciálně pro indický trh, se tedy představí světu co nevidět. Slavia je součástí projektu INDIA 2.0 a po nám už dobře známém SUV Kushaq jde o druhý vůz určený přesně na míru indickým zákazníkům.

Slavia je v podstatě klasický liftback spadající do segmentu, jež je v Indii oblíbený. Vůz se bude vyrábět právě v indické Púně a mluví se o lokalizaci až 95 procent – naprostá většina auta tedy bude vyrobená přímo v Indii. Nový model bude jezdit na platformě MQB-A0-IN, která byla navržena speciálně pro trh, který má do budoucna pro automobilku velký potenciál.

Foto: Škoda Auto

Označení Slavia odkazuje na jízdní kola, která začali v roce 1896 prodávat pánové Laurin a Klement v Mladé Boleslavi

Druhá skica pak odhaluje převážně záď vozu Škoda Slavia. Tady je krásně vidět, že si Slavia „hraje“ s okem pozorovatele – přestože z první skici se Slavia jeví na první pohled jako kupé, nezapře při pohledu zezadu tvary klasického liftbacku. To koneckonců podtrhuje linie střechy, která pozvolně klesá směrem dozadu a následně velmi plynule přechází v horní hranu zadního okna. Dále je tu pro nové Škodovky typický nápis Škoda, níž potom zadní nárazník, zvýrazněný decentní chromovanou lištou a odrazkami. Zadní svítilny ve tvaru písmene C pak částečně zasahují do pátých dveří, jak to známe i z ostatních modelů.

Reklama

Načítám