Hlavní obsah

Nizozemci se odvázali a staví Shooting brake Porsche Boxster

Foto: Van Thull Development

Shooting Brake je neuvěřitelně krásný tvar karoserie, který se bohužel takřka vytratil. Ale naštěstí na světě existuje dost šikovných firem, které jsou ochotné plnit přání. A tak se můžete podívat, jak vypadá takový Shooting Brake na základech Porsche Boxster.

Článek

Za stavbou unikátu stojí tým z Van Thull Development. Nizozemská dílna už má hotovou práci na exteriéru a pochlubila se dosavadními výsledky na svých stránkách. Jako barvu pro unikátní auto zvolili křiklavý světle modrý odstín Miami.

Jako základ pro celou stavbu posloužilo staré Porsche Boxster 986, tedy úplně první generace základního modelu. Ale firma na stavbu použila spoustu dílů z jiných modelů značky. Například jste si určitě všimli, že auto nemá vpředu ta ubrečeně vypadající světla, která se mnohým nelíbí. Místo nich došlo na díly z Porsche 911 GT3 předminulé generace 997. Zadní část a světla jsou naopak z minulé 991.

Foto: Van Thull Development

Poznali byste francouzský původ zadního okna?

Zbytek už je dělaný přímo v dílně. Tedy skoro. Zadní hatchbackové sklo má poněkud plebejský původ, i když alespoň si tvůrci vybrali značku, jejíž jméno také začíná na „P“, jen je z Francie. Myslím, že někteří už poznali, zvláště pokud mají Peugeot doma. Ale nijak bych Nizozemcům tento díl nevyčítal, v celku totiž působí dobře. Popravdě to se o spoustě podobných projektů říct nedá.

Práce ještě není hotová, nyní se u Van Thull pustí do interiéru. Tedy s přední částí moc práce mít nebudou, ta zůstane zachována z běžného Boxsteru. Ale zadní část s krytem motoru (jen připomínáme, že Boxster má motor uprostřed) a prostorem pro zavazadla se musí kompletně přepracovat. Prý to je pro konstruktéry stejná výzva, jako když se pokoušeli německý roadster předělat na shooting brake s pevnou střechou. Vzhledem k dosavadní práci se ale dá předpokládat, že to zase bude vypadat dobře.

Reklama

Související témata:
Načítám