Hlavní obsah

Nissan upravil nudný sedan k nepoznání

Foto: Nissan/Motorsports In Action

Nissan Altima s pásy

Zaujmout v dnešní době zákazníka je zatraceně těžké. I proto se automobilky postupně uvolňují ke spolupracím s různými dílnami nebo karosářskými a tuningovými firmami, aby ukázaly, co všechno jinak obyčejná auta umí a vydrží. Přesně tak na to šel Nissan, aby ukázal, co vše je ukryté v jeho sedanu Altima.

Článek

Nissan Altima je vlastně úplně obyčejný sedan, který je ovšem na kanadském trhu celkem oblíben. Jenomže jak už jsme řekli výše, zákazníci začínají být zmlsaní, a tak je potřeba jim ukázat něco víc než jen zajímavé propagační fotky a hezký konfigurátor. Proto se tamní zastoupení automobilky Nissan rozhodlo, že Altimě místo kol obuje pásy. A důvod? Kanadské zimy jsou opravdu náročné a plné sněhu a taková hračka se pak hodí i k obyčejné cestě na nákup.

Tou firmou, která s Nissanem na této úpravě pracovala, je Motorsports In Action, která už má s podobnými úlety celkem praxi. Ostatně, v Kanadě jsou takové úpravy hojně využívané a zákazníci je tam mají rádi. Ale nemyslete si, že celá úprava skončila jen tou montáží stylových, ale zároveň funkčních pásů.

Vzhledem k tomu, že jsou ty pásy o mnoho širší než kola, bylo potřeba Altimě přidat širší blatníky. V tomto případě dokonce o 180 mm a z videa je jasné, že výsledek vypadá skvěle! Karosáři si s tím dali velkou práci, protože blatníky jsou dokonale zahlazené k tvarům karoserie. Mimochodem, Nissan tvrdí, že výroba blatníků zabrala 150 hodin práce. K tomu všemu bylo potřeba o 50 mm zvýšit podvozek a zcela přepracovat jeho nastavení a geometrii. Pohon všech kol naopak zůstal zcela původní.

Původní je i motor, který žádnou změnou neprošel. Ani nebyl důvod, vždyť benzinový čtyřválec o objemu 2,5 litru na všechna kola posílá výkon 184 koní a točivý moment 241 Nm. A to je tak akorát, což dokazuje i propagační video téhle upravené Altimy, kde se za její volant posadila Valérie Limoges, závodnice jezdící s ostrou Microu. A Altima s pásy se jí zjevně moc líbí. Nedivíme se, nám totiž také.

Reklama

Související témata:
Načítám