Hlavní obsah

Nissan stvořil pojízdnou kutilskou dílnu. Je dokonalá

Foto: Nissan

Nissan NV300 jako kutilská dílna

Kutil má být šikovný, kreativní, schopný a ideálně také tvůrčí. Ovšem základem je, aby měl pořádnou dílnu. A to ví i Nissan, jenž se rozhodl přestavět svou dodávku NV300 na absolutně dokonalou kutilskou dílnu, kterou představil na letošním autosalonu v Belgii. Ale pozor, pokud jste kutilem, budete ji chtít!

Článek

Bruselský autosalon se rozběhl v sobotu 19. ledna a až do 27. ledna nabídne návštěvníkům velmi zajímavé automobilové novinky a koncepty. Zaměřen je hlavně na čistou mobilitu, ale najde se tam i pár velmi zajímavých kousků, které s čistotou ovzduší nemají nic společného. Přesně taková je i super dodávka Nissan NV300.

Na první pohled byste možná řekli, že na ní není nic zas až tak zajímavého. Vždyť má i plechová, ne moc slušivá kola. Jenomže v tomto případě je to zajímavé ukryté uvnitř. Sám Nissan tuto super dodávku popisuje jako mobilní dílnu pro tvůrčího profesionála v oboru zpracování dřeva. To je ale na nás moc složité a moc upjaté. V řeči obyčejných lidí je to prostě fantastická pojízdná dílna, ve které zvládnete vyrobit třeba i stůl.

Nissan pamatoval na vše. Aby mohl každý kutil pracovat se všemi nástroji, které jsou ke stolařině zapotřebí, nainstaloval do dílny baterie z Nissanu Leaf nazvané Energy Roam s kapacitou 700 kWh a výkonem 1 kW. Ty lze dobíjet jak standardně, tedy ze sítě, tak ze solárních panelů umístěných na střeše. Mimochodem jsou vysoce odolné a podle Nissanu zvládnou jakékoliv povětrnostní vlivy. Uvnitř pak Nissan připravil sadu nářadí, osvětlení i velkou spoustu úložných prostor. Uznejte sami, že pokud byste nevěděli, že se díváte do útrob auta, nejspíš byste si i vy mysleli, že jde o velmi hezkou dílnu v nějaké garáži, což?

Ovšem Nissan přiznává, že jde zatím jen o koncept, ale zároveň nevylučuje, že bude někdy k dostání. Zástupci značky řekli, že tento koncept ukazuje cestu, jakou se značka se svými užitkovými vozy hodlá vydat. Chce, aby její auta byla dokonalým společníkem jak v případě třeba rodinného života, tak v podnikání. Mimochodem, místo dílny by se do nákladového prostoru dalo namontovat prakticky cokoliv, od prodejny zmrzliny až po opravnu bot. Důmyslné, co říkáte?

Reklama

Související témata:
Načítám