Hlavní obsah

Nissan přichází o další kultovní auto. 370Z bez nástupce

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A je to tady. Další oblíbený sportovní vůz a legenda končí. Nissan 370Z se nedočká svého nástupce a pokud jestli, tak to bude za hodně dlouho a možná už ne v klasickém konceptu, tak jak ho známe dnes.

Článek

Automobilka Nissan se dlouhodobě zaměřuje na různá SUV, crossovery a nebo potom malá auta. Jejím hitem je model Juke, nedávno představila novou Micru a hodně se věnuje kompaktním SUV Qashqai a X-Trail. Stranou zájmu zůstvají běžná osobní auta, o sportovních ani nemluvě. Jejich nejznámější Nissan GT-R v nabídce pořád je a taky by tam měl zůstat. Nástupce dostane a dost možná už půjde o hybridní model.

Ale s druhým zástupcem sportovních vozů, zadokolkou 370Z, to nevypadá vůbec dobře. Podle prohlášení bývalého generálního ředitele Nissan Australia, Richarda Emery, to vypadá, že současná generace je u konce svého životního cyklu a nic dalšího se neplánuje. Pokud Nissan přijde s nástupcem legendárního kupé s pohonem zadních kol, tak dle našeho názoru nebude mít klasický spalovací motor. Teď se totiž ocitáme na rozhraní, kdy automobilky začínají vyvíjet převážně elektrická auta a pokud by již neměl připraveného nástupce, bude ve vlně nových aut.

Právě teď Nissan přichází zřejmě s posledním modelovým vylepšením kupé 370Z pro rok 2018, která dostává speciální novou červenou metalízu, jiný design 19palcových kol a několik černých doplňků části karosérie, Především jde o plastové části, které byly předtím k dispozici pouze v nejvyšší verzi Nismo. V interiéru je k dispozici volitelný sedmipalcový informační systém s couvací kamerou, satelitní navigací a DVD přehrávačem.

Reklama

Načítám