Hlavní obsah

Nissan Navara EnGuard - Kámoš do nepohody

Foto: Archiv Garáž.cz

Nissan do Německa doveze opravdu univerzální verzi svého pickupu Navara. Ta je ochráncem i pomocníkem do každého terénu. Říká si EnGuard a hlídá vás dokonce dronem! Za pozornost stojí rovněž drsnější vzhled vozu.

Článek

Na výstavě Hannover Motor Show představí Nissan nový model Navara EnGuard. Ten vychází z verze Double Cab Tekna. V jeho výbavě nechybí například dron schopný létat rychlostí až 20 metrů za sekundu, anebo být až půl hodiny ve výšce 6 kilometrů. Ten by vám měl pomáhat hlídat okolí. Na stranách korby jsou pak elektrické zásuvky a sklolaminátové skříňky na uložení všeho potřebného - kyslíkové bomby, resuscitační sady, plováků, lan, vesty, vysílaček a sekyry. Na střeše najdete silné 360 stupňové LED osvětlení a jinak je auto pochopitelně vybaveno modrými výstražnými stroboskopy.

Foto: Archiv Garáž.cz

Že je vám taková kára k ničemu? Možná, ale jednou byste mohli být vděční, že ji mají záchranáři. Dostanou se kamkoliv, mohou občíhnout okolí s pomocí dronu a mají úložné prostory pro veškerou potřebnou techniku. A tomu bezesporu fandíme! Navara je navíc dovybavena prototypovým battery packem z vývoje nového Leafu, který obsahuje sedm akumulátorových modulů. Všechny jsou navíc v hliníkovém obalu odolném vůči rozmarům počasí. Připojit na ně tedy můžete třeba elektronářadí. Auto je poháněno biturbodieselem o objemu 2,3 litru, který má výkon 190 koní. Automobil má větší světlou výšku o 50 mm. Na šestnáctipalcových kolech jsou terénní pneumatiky a celé auto je obehnáno ochrannými plastovými kryty.

Reklama

Načítám