Hlavní obsah

Nissan Micra nyní s ostřejším vzhledem a motory z Clia

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pátá generace Nissanu Micra byla představena na pařížském autosalonu. Podle automobilky vůz sází zejména na prostorný interiér a bohatou výbavu. Motory pak jasně naznačují spřízněnost s Renaultem Clio.

Článek

Ačkoliv se první Micra objevila před více než 30 lety, nyní se představuje teprve pátá generace vozu. Design si bere inspiraci v konceptu Sway, nechybí však podobně nafouklá karoserie jako u Pulsaru. To má zajíšťovat nadprůměrný vnitřní prostor ve voze.

Nissan u Micry sází rovněž na bezpečnost, proto nechybí celá řada asistentů včetně udržování v jízdním pruhu či automatické brzdění před překážkou. Vůz navíc pomocí senzorů monitoruje okolí. V interiéru pak nechybí velká dotyková obrazovka, na které se zobrazuje nejen navigace, ale i mnoho dalších věcí.

Foto: Archiv Garáž.cz

Na silnici se Nissan snažil, aby byla Micra co nejtišší. Tomu má dopomáhat i propracovaná aerodynamika, takže Cd činí jen 0,29. Jízdní vlastnosti pak do značné míry usměrňuje elektronika díky systémům Active Ride Control a Active Trace Control, které se zaměřují na komfort respektive potlačení nedotáčivosti.

Z hlediska motorů nečekejte bůhvíjaké výkony. Základem budiž atmosférický litr se 73 koňmi, silnější benzinový tříválec 0,9 s turbem má 90 koní. Jediný diesel v nabídce, patnáctistovka dCi, se pyšní rovněž 90 koňmi. K zákazníkům se nová Micra dostane na jaře příštího roku.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám