Hlavní obsah

Soukromou sbírku Michaela Schumachera můžete navštívit i vy

Soukromá sbírka slavného „MSC“ se nachází v Ossendorfu

Jedni ho milují, druzí nenávidí. Faktem ale je, že si zaslouží být respektován. Prvních dvou titulů mistra světa se dočkal již v půli devadesátých let, na ten další musel čekat až do roku 2000, kdy se poprvé zadařilo s vozem Ferrari.

Článek

Dnes toho však o „Rudém baronovi“ víme jen málo, jeho rodina mu velmi dobře střeží soukromí. Zároveň ale odmítá, aby jeho odkaz upadl v zapomnění, a to i přes komplikovaný zdravotní stav. Právě proto vznikla tzv. Michael Schumacher Private Collection. Výstava se nachází na výstavišti Motorworld v Ossendorfu poblíž Kolína nad Rýnem. A je tam k vidění snad všechno, na co si jen automobilový fanda vzpomene.

Konkrétně? Třeba debutový Jordan 191, všechny tři benettony, do kterých usedl a kde se dvěma dosáhl mistrovského titulu. Ale to není vše. Dále tu najdete mercedes (nebo vlastně sauber) ze sportovních vozů skupiny C, dokonce i juniorskou formuli Ford z roku 1988! Široká paleta monopostů Ferrari je potom samozřejmostí.

Sbírku spravuje přímo rodina sedminásobného šampiona a na sociálních sítích se to kladnými hodnoceními jen hemží. Jo a vstup je zdarma!

Reklama

Načítám