Hlavní obsah

Neuvěřitelná krizovka s Daihatsu Cuore na Nordschleife!

Měl štěstí, dobrou reakci a lehké autoVideo: youtube

 

Nápad vyrazit na Nordschleife s Daihatsu Cuore je sám o sobě hodně bláznivý. Malá hračka do města, která se na závodním okruhu ocitla snad omylem. Chybělo málo a mohla to být její poslední jízda.

Článek

Uplynulý víkend na Nordschleife patřil jízdám pro veřejnost. Známý závodní okruh v Německu navštěvuje hlavně o prázdninách spousta výletníků, kteří touží po svezení na zdejší 21 kilometrů dlouhé slavné závodní trati. A díky tomu se na dráze objevují i vozy, která jinak na okruhu nemají co dělat. Stejně jako toto Daihatsu Cuore, které se okamžitě stalo hvězdou internetu.

Slavná zatáčka Brünnchen, u které je velké parkoviště a kde vzniká drtivá většina videí podobného ražení, se málem stala osudnou i pro Cuore. Jeho řidič byl totiž příliš optimistický, co se nájezdové rychlosti týče a na poslední chvíli ubral, možná snad i přibrzdil. No a kvůli tomu se mu okamžitě spakoval zadek vozu, což v kombinaci s vysokým vnitřním obrubníkem znamenalo, že se celé auto postavilo na dvě kola a začalo se převracet. Jenže… Díky nízkému těžišti, muší váze 695 kg, a protože dotyčný reagoval na smyk tak, že stočil kola do protisměru, se jeho maličké daihatsu s obrovskou dávkou štěstí vrátilo na všechna čtyři kola. Pak už bylo snadné ho téměř zastavit. Vypadá to skoro jako zázrak a ty se speciálně na Nordschleife moc často nedějí. Každopádně přestože auto vypadá nepoškozeně, tak majitel se na YouTube přiznal, že vůz má pochroumané zavěšení i karoserii.

Pro úplnost pak dodáváme, že Daihatsu Cuore se vyrábí v různých obměnách od roku 1980. Tento konkrétní kus má litrový tříválec, výkon 58 koní a jeho maximální rychlost je 180 km/h.

Reklama

Související témata:
Načítám