Hlavní obsah

Tipy na víkend: Vyrazte za skvělými auty nebo na burzu

Foto: BMW

BMW ///M Day

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Venku to zatím sice moc přívětivě nevypadá, ale předpovědi zmiňují, že o víkendu bude mnohem lépe. Proč tedy sedět doma, když vás sluníčko může vytáhnout za velmi zajímavými akcemi? Ať už jste milovníky klasiky nebo dáváte přednost výkonným motorům BMW, jistě si vyberete.

Článek

Jaké máte plány na víkend? Pokud po vás chce manželka připravit zahradu na jaro nebo umýt okna, vysvětlete jí, že to bude muset počkat. Přece si nenecháte ujít třeba sraz vozů BMW M, který bude jistě skvělý. A rovnou ji vezměte s sebou, ať si od jarního úklidu také odpočine. A když by se ji nechtělo za bavoráky, můžete ji vzít za kulturou na výstavu komiksů slavného Káji Saudka, který kromě krásných žen kreslil i auta.

1. BMW ///M Day 2019

Už v pátek 29. 3. 2019 proběhne na autodromu Most velký sraz vozů BMW M. Podle pořadatele jsou vítány M automobily všech modelových řad jakéhokoliv roku výroby. Kromě ryzích M modelů se mohou zúčastnit také modely M Performance. V duchu nejlepších tradic BMW M jsou kromě setkání připraveny také jízdy na mosteckém autodromu a po poledni je v plánu spanilá jízda.

2. Kája Saudek „Od aut po ženy“

V pražském Tančícím domě startuje 29. 3. výstava celoživotní tvorby slavného umělce Káji Saudka. Kromě lechtivých obrazů bude ale v jednom z pater vystavena také jeho automobilová tvorba nebo torzo skútru, na kterém Kája Saudek jezdil v 50. a 60. letech. Vstupné pro jednotlivce je 190 Kč, pro rodinu pak 390 Kč. Otevřeno je každý den od 9 do 20 hodin.

3. Volné jízdy na okruhu v Mostě

Už ve čtvrtek 28. 3. 2019 můžete vyzkoušet nový asfalt na okruhu v Mostě. Akce je vhodná pro všechny, kteří si chtějí vyzkoušet limity sebe nebo svého auta, a to vše v bezpečí okruhu. Nezapomeňte, že každý jezdec nebo i jeho spolujezdec musí mít na hlavě helmu! Cena za 25 minut jízdy je 800 Kč. Jezdí se od 9.00 do 12.30 hod. a pak znovu od 14.00 do 18.00 hod.

4. Auto – Moto Velo Burza Hobšovice

V Hobšovicích u Slaného se v sobotu 30. 3. koná tradiční burza, která kromě spousty zajímavých věcí ke koupi nabídne i pohled na několik zaparkovaných veteránů. Začátek je už ráno v 6.00 hod.!

5. 38. KOWAX Valašská rally ValMez 2019

V pátek 29. 3. 2019 startuje populární automobilová soutěž s centrem ve Valašském Meziříčí. Jde o úvodní podnik Autoklubu MČR v rally 2019, ale jede se zde i mistrovství Slovenska v rally a k tomu rally historických automobilů.

Víte o akci, která se v tomto nebo i jiném termínu koná a my o ni neinformujeme? Pořádáte snad sraz, spanilou jízdu nebo přehlídku? Pošlete nám tip na redakce@garaz.cz! Moc rádi ho uveřejníme.

Reklama

Související témata:
Načítám