Hlavní obsah

Nerozumíte si s nářadím? Pusťte se do renovace angličáků!

Foto: Archiv Garáž.cz

Garantujeme vám, že na i takovouhle prácičku potřebujete šikovné věci a nejde o nic snadného, ale nad výsledkem se tají dech. A to co by v normálním měřítku stálo desítky až stovky tisíc, vás vyjde na pár stovek.

Článek

Určitě doma máte nějaké autíčko, které jste vy, nebo váš potomek, zrasili k nepoznání. Zub dětských rukou a času se podepíše i na těch kvalitnějších modelech, ale hlavně na angličácích, které nikdo nekupoval do sbírky, ale naopak na ježdění - po koberci, podlaze, venkovních schodech a zahradě. Zrezivělé kapoty, oprýskaná kolečka, prasklá přední skla. Sami se podívejte do šuplíku a počítejte šrámy. Napadlo vás ale někdy, že můžete s trochou snahy modýlek dostat zpátky do špičkové kondice?

Našli jsme YouTube kanál, který se těmto renovacím věnuje a sledovat jeho tvůrce při práci je jako být svědkem renovace skutečných aut. Jistě, malý angličák má často až směšně málo součástek - karoserii, podvozek s kolečky, náhražku interiéru a jednolité prosklení. Tím spíš si ale divák pomyslí, že při dodržení správného postupu by možná byl schopen něčeho velmi, velmi podobného. Mrkněte se a uvidíte, že devět minut uteče jako voda. A možná vás inspiruje k obnově vašeho šuplíkového parku. Jen si představte jakou radost byste sobě nebo dětem udělali, kdybyste vzřísili zašlou slávu oblíbeného angličáku. A když se to povede, můžete začít uvažovat i nad tím autem, co vám odpočívá v garáži.

Reklama

Načítám