Hlavní obsah

Nepěkná nehoda na dálnici: Kdo v tomhle případě chyboval?

Foto: Youtube.com

Střet s kamionem je pro řidiče osobního automobilu vždy velmi riskantní

Jsou nehody, u kterých je na první pohled jasné, kdo za ně v plné míře může. A pak jsou nehody, u kterých si nejste jisti. Nebo chybují oba účastníci? Jak to bylo v tomto případě?

Článek

Video umístěné na portálu Youtube ukazuje nehodu, ke které došlo na dálnici číslo 285 na předměstí americké Atlanty. Poněkud nerozhodný řidič černého fordu se snaží zařadit do odbočovacího pruhu, náhle prudce brzdí a za ním jedoucí kamion do něho naráží, čímž ho posílá do zádi dalšího nákladního vozu. Tak kdo v tomhle případě chyboval?

Zcela ideálně se nezachoval ani jeden z řidičů, viníkem nehody je ale v tomhle případě řidič kamionu: „Řidič nákladního auta nepřizpůsobil rychlost aktuální dopravní situaci a neměl bezpečný odstup,” uvádí k videu tiskový mluvčí oddělení bezpečnosti silničního provozu ministerstva dopravy Tomáš Neřold.

Správně se ale rozhodně nezachoval ani řidič fordu, který se včas nezařadil do odbočovacího pruhu a v jízdním pruhu dálnice takřka zastavil. „Je nutné předvídat a včas vyhodnocovat dopravní situaci, dodržovat bezpečnou vzdálenost pro další případné manévry. Je to o trpělivosti a ohleduplnosti – všichni spěchají, všichni jsou nervózní, že to nejede. Proto je nutné zachovat chladnou hlavu a zdravý rozum,” apeluje na řidiče Tomáš Neřold z BESIPu.

Dostali jste se i vy někdy na dálnici do podobné nebezpečné situace? Podělte se o svoje zkušenosti v diskuzi!

Reklama

Načítám