Hlavní obsah

Není pro vás Mercedes dost luxusní? Zavolejte specialistům!

Foto: Hofele-Design

Je libo Mercedes-Benz GLE 450 ve stylu superluxusního Maybachu? Německý úpravce Hofele-Design vám milerád vyhoví

Heslo Mercedesu "To nejlepší nebo nic" je poměrně dost výmluvné – vozy Mercedes mezi luxusními auty patří k tomu nejlepšímu, co si za peníze můžete koupit. A pokud chcete "to nejlepší" ještě o trochu lepší, mohli jste sáhnout po superluxusním Maybachu.

Článek

Jenže jak možná víte, Maybach jako samostatná značka oficiálně zanikl již v roce 2013. Od té doby jméno Maybach používá Mercedes pouze jako pojmenování nejluxusnější specifikace limuzíny třídy S a nově i pro gigantické SUV GLS s přídomkem Mercedes-Maybach. Pokud jste tedy chtěli jakýkoliv jiný Mercedes než S-Klasse nebo GLS ve verzi Maybach, tak jste lidově řečeno utřeli nos. Až doteď…

Foto: Hofele-Design

Zevnějšek s notnou dávkou noblesy není u Hofele vše, více změn proběhlo v interiéru

Německý úpravce se sídlem Donzdorfu se evidentně nechal inspirovat právě u Maybachu a připravil superluxusní variantu středního SUV Mercedes GLE. Samotný Mercedes ho nabízí v bezpočtu variant s takřka nekonečným seznamem příplatkové výbavy, ale u Hofele cítili, že je možné zajít ještě o trochu dál. Proto GLE vylepšili v nejlepším stylu Maybachu – důkazem budiž dvoubarevný lak nebo obří kola se vzorem turbíny. V duchu noblesy nesmí chybět ani nepřeberné množství chromovaných doplňků.

Poutavý exteriér je pouze začátek, nejvíce změn se totiž odehrálo v interiéru. Ten byl od podlahy až po strop přečalouněn kůží Nappa a Alcantarou, takže se posádka bude cítit „jako v bavlnce“. Zavazadlový prostor, přesněji jeho podlaha, je naproti tomu vystlána lakovaným dřevem, které protínají ozdobné lišty z hliníku. O praktičnosti tohoto řešení bychom mohli polemizovat, ale čistě po vizuální stránce to funguje skvěle – a něco nám říká, že přesně o to tu jde. Dovedete si určitě představit, že to nevyšlo lacino...

Hofele žádnou konkrétní cenovku pochopitelně neuvádí, protože každé auto budou přizpůsobovat konkrétním přáním zákazníků. Když ale uvážíte, že cena původního GLE 450 4MATIC, z nějž u Hofele vycházeli, začíná na částce 1,76 milionu korun s DPH, kterou příplatky snadno vyšroubují na částku lehce přes dva miliony, tak je jasné, že míříme hodně vysoko. Hádáme, že s extra porcí luxusu od Hofele design se dá celkem spolehlivě počítat s tím, že výsledná cena bude hodně blízko hodnotě tří milionů korun.

Není však třeba si kvůli úpravě od Hofele kupovat přímo GLE 450 – úpravce se nechal slyšet, že jejich paket pro řídu GLE je dostupný pro všechny verze třídy GLE, a to základním GLE 300d s naftovým čtyřválcem počínaje a vrcholnou GLE 63 AMG s dvakrát přeplňovaným benzinovým V8 konče. To pro případ, že by vám třeba vám komfortní a luxusní Mercedes připadal trochu málo… komfortní a luxusní.

Reklama

Načítám