Hlavní obsah

Němci poladili Mercedes-AMG A45, nyní jede až 324 km/h 

Foto: Posaidon

Mercedes-AMG A45 je velice rychlý model už v základu. Německá tuningová společnost Posaidon ovšem z přeplňovaného čtyřválce vymáčkla neuvěřitelných 525 koní, což tuhle nákupní tašku rychlostně posouvá do teritoria supersportů. Dokáže se totiž rozjet až na maximální rychlost závratných 324 km/h!

Článek

Nejrychlejším hatchbackem současnosti je aktuálně Mercedes-AMG A45 současné generace W177. Jeho dvoulitrový čtyřválec vyvine brutálních 421 koní a 500 Nm, které posílá na všechna čtyři kola. Díky tomu vystřelí na stovku za pouhých 3,9 sekundy a rozjede se až na 270 km/h, kde nekompromisně zasáhne elektronický omezovač rychlosti. I to je už pořádně rychlý kalup! Jenže některým to pořád nestačí...

A pro ty je tu německý úpravce Posaidon, který nabízí hned dvě úrovně úprav. Ta „krotší“ znamená přeprogramování řídící jednotky, kdy výkon povyskočí na 465 koní (+ 44 k) a točivý moment dosáhne 560 Nm (+ 60 Nm). Omezením elektronického omezovače rychlosti lze s takto upraveným „áčkem“ jet rychlostí 318 km/h a na stovku zrychlit za 3,6 sekundy. Tím to však ještě nekončí!

A pak je tu druhá možnost, která rovněž přepisuje mapy v řídících jednotkách, přidává ale větší turbodmychadlo. Výsledný výkon činí 525 koní a 600 newtonmetrů točivého momentu, které putují přes osmistupňový automat na všechny čtyři kola. Výkonnější verze tak na stovku vystřelí za 3,4 sekundy a po silnici poletí rychlostí až 324 km/h! 

Součástí modifikace je posílená brzdová soustava a ostřejší zvuk, který produkuje čtveřice koncovek výfuku. Na přání můžete mít ultralehká karbonová kola – dvacetipalcový disk váží pouhých 4,9 kilogramů. Německý úpravce neuvádí, kolik za výše uvedené zaplatíte (když se musíte ptát, nemůžete si to dovolit), jisté ale je, že úpravy lze aplikovat i na další modely s týmž motorem, tj. na modely CLA či GLA.

Reklama

Načítám