Hlavní obsah

Nemáte na Lamborghini nebo Ferrari? Teď vám stačí jen Toyota

Foto: Albermo

Na snímku jsou skutečně dvě toyoty, nikoli Lamborghini Urus a Ferrari

Japonci jsou kapku zvláštní, protože umí vyrobit skvělé vozy pro každý den, úžasné sporťáky nebo také naprosté šílenosti. Zástupcem třetího jmenovaného segmentu je úpravce Albermo, který si vzal na paškál Toyotu RAV4 a Prius. Výsledkem je bizarní replika Lamborghini a Ferrari.

Článek

Dovolíme si upravit hlášku z britského seriálu Červený trpaslík. „Tyto výrobky dávají smysl asi jako manuál k japonskému videu.“ A ještě dodáváme, že v autentickém znění. Proč by někdo přepracovával Toyotu RAV4 na Lamborghini Urus a Toyotu Prius na jakési Ferrari. Odpověď musíte hledat u východního úpravce s názvem Albermo.

Foto: Albermo

Ne, tenhle Prius opravdu není od Ferrari

Bodykit na Toyotu Prius, který obsahuje přední nárazník, nosiče pro čelní radarový senzor, zadní spoiler, montážní sadu a zadní odrazky, nese označení SP42 a stojí bez laku v přepočtu asi 44 tisíc korun bez daně.

Foto: Albermo

Přepracovaný nárazník a diodové lampy z auta vážně Lamborghini neudělají

Bodykit pro Toyotu RAV4, který Albermo nazývá XR51, není pravda elegantní, ale spíše hodně bizarní. Za přední nárazník, hlavní diodové světlomety, dekorační vložky ve tvaru včelí plástve, zadní křídlo a drobnosti chce japonská tuningová společnost necelých 55 tisíc korun bez daně.

Úpravce varuje, že montáží jejich doplňků můžete přijít o tovární záruku, díly dodává bez laku a na každé auto je nutné je dopasovat. Lampy pro RAV4 jistě nebudou mít evropskou homologaci a dostat tuhle snůšku plastů do Česka by asi zabralo hodně práce a stálo moc peněz. Navíc proč by to někdo dělal, že?

Foto: Albermo

Skotačícího koníčka na kapotě nehledejte

Vozidla s japonskými bodykity se však objevují i v Česku a jeden takový kousek jsme našli na bazaru. Schválně mrkněte na sauto.cz na tohle BMW i8, které disponuje paketem Everyn a úpravou od pražských tunerů na 407 koní.

Reklama

Načítám