Hlavní obsah

Nejrychlejší kůlnu na světě pohání V8 z Audi!

Foto: Kevin Nick

Tohle není vtip! Tahle kůlna může legálně na silnici a jede přes 180 km/h

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se, že závody aut začaly ve chvíli, kdy postavili druhé auto. Touha soutěžit a užívat si rychlost je zkrátka v lidském duchu hluboce zakořeněná, takže vás nejspíš nepřekvapí, že lidé chtějí závodit naprosto se vším – s auty, na koních, na kolech, klidně i na kancelářských židlích. Anebo třeba i v kůlně.

Článek

Pokud jste si mysleli, že závodit s obytným vozem je hloupost, tak závodit s pojízdnou kůlnou je naprosto absurdní. A to i za situace, kdy se honosí titulem „nejrychlejší kůlna na světě“. To by ostatně byla i ta, kterou právě sfoukl vítr, protože i ti nejzavilejší konkurenti by… prostě stáli na místě. Jako každá dobře vychovaná kůlna. Jenže tahle kůlna je trochu jiná – umí totiž jet přes 180 km/h!

Samozřejmě je to celé tak trochu podvod. Vlastně je to úplně podvod. Tahle kůlna je totiž spíš dřevem obložené šasi VW Passat z roku 1999 osazené motorem z Audi. A ne ledajakým motorem, jde o atmosférický 4,2 V8 z Audi RS4 upravený na výkon kolem 450 koní a pohánějící všechna čtyři kola. Na tomhle videu můžete názorně vidět, jak smázne čtvrtmíli na Santa Pod Raceway za pouhých 15,495 sekundy s cílovou rychlostí 139 km/h!

Ještě divnější je, že tahle pojízdná kůlna může legálně na silnici. Kevin Nick, její stavitel, majitel a řidič, v ní má klasickou palubní desku a sedadla, elektricky stahovací okna nebo navigaci a najel s ní skoro 50 tisíc kilometrů! A kromě závodů v přímce prý vyrazil i na okruh Silverstone, což musel být vážně bláznivý zážitek (více se o pojízdné stodole dozvíte v tomto anglickém videu).

Foto: Kevin Nick

Že nemůžete závodit s domem? Možná, ale s kůlnou už ano!

Pokud vás to inspirovalo postavit si svou nejrychlejší kůlnu, tak laťka je zjevně nastavená dost vysoko. A pokud byste raději začali s něčím jednodušším, dovolíme si vás upozornit, že nejrychlejší gauč na světě už taky existuje. A jezdí přes 160 km/h! Ale o tom zase jindy…

Reklama

Načítám