Hlavní obsah

Nejprodávanějším autem roku je opět Toyota Corolla

Foto: Toyota

Každoročně analytický portál focus2move.com zpracovává světový seznam prodejů automobilů. Podle něj letos první místo vyhrála opět Toyota s modelem Corolla. Ovšem dobře se vedlo i Volkswagenu nebo Fordu. Corolla zaujímá první příčku žebříčku nejčastěji kupovaných automobilů na světě nepřetržitě od roku 2004.

Článek

Toyota Corolla je jako Karel Gott. Každý rok se z ocenění nejprodávanější auto raduje, každý rok je mile překvapená a příjemně zaskočená. Ovšem na rozdíl od Karla Gotta je jasné, že si tuhle cenu odveze i příští rok. Soutěž Zlatý Slavík zrušili, ale boj o nejprodávanější auto planety jistě bude probíhat dál a klidně bychom si na Corollu vsadili. Zatímco božský Kája získal Zlatého slavíka už 42x, Toyota s Corollou drží prvenství ve světových prodejích aut „teprve“ od roku 2004.

Letos Toyota prodala 6 477 000 aut a její podíl na globálním motoristickém trhu činí 9,4 %. Druhé místo zaujímá Volkswagen s 7,6% podílem, kdy prodal 5 222 000 aut, a třetí je Ford, kterému patří 6,1 procenta trhu se 4 197 000 prodanými auty. V první desítce se pak umístily ještě značky Nissan, Honda, Hyundai, Chevrolet, Kia, Mercedes a Renault. Corolla je od roku 1997 nejlépe prodávaným autem v historii značky a dlužno dodat, že jen letos bylo prodáno 900 997 kusů tohoto modelu.

Co se konkrétních modelů týče, tak na druhém místě skončil velký americký pick-up Ford F-Series, kterého se prodalo 813 486 kusů. Třetím nejoblíbenějším vozem světa a současně nejpopulárnějším modelem segmentu SUV je Toyota RAV4. Rozhodlo se pro ni 632 353 řidičů. Do první desítky žebříčku se vešly také modely Honda Civic, Volkswagen Golf, Tiguan a Polo, Honda CR-V, Toyota Camry a Chevrolet Silverado.

Reklama

Načítám