Hlavní obsah

Nejlevnější auta bez střechy v Česku: Styl má svou cenu

Foto: Volkswagen

Kabriolety jsou všude! Dnes je můžete mít v malém autě, hbitém sporťáku, nebo dokonce v kompaktním SUV

Najít nový levný kabriolet od renomované značky je vážně na dlouho, přesto jsme prozkoumali tuzemský trh a přinášíme vám výsledky pátrání. Laciná auta bez střechy se u nás zkrátka moc neprodávají, ale najít takové kousky, které stojí rozumné peníze, není nemožné. Kde hledat? Mrkněte na náš seznam.

Článek

Levné kabriolety zkrátka nejsou. Tyto typy vozů jednoduše nepatří mezi prodejní trháky, navíc se musí dostatečně vyztužit (pokud nemají rám) a samotná střecha i její mechanismus také něco stojí.

Ale ta radost z jízdy pod otevřeným nebem, ta se nedá penězi vyjádřit. Jenže většina z nás nepatří mezi zhýralé milionáře, proto si nemůžeme dovolit koupit z fleku Lexus LC Convertible nebo BMW řady 8 Cabrio. Nicméně levnější kousky by tu byly, a tak se podívejte, které to jsou.

Foto: Lexus

Lexus LC500 Convertible s osmiválcem je motoristický sen, ale málokdo na něj má finance

MINI Cabrio

Klasický cooper se ve třídveřové variantě prodává též bez střechy. Lákavé MINI Cabrio koupíte už za 613 tisíc a spolu s velkou dávkou stylu dostanete ještě tříválcovou patnáctistovku o výkonu 102 koní a mechanicky ovládanou převodovku.

Foto: Jakub Deml

Auta značky MINI jsou vážně stylová, a co teprve ve verzi Cabrio!

BMW řady 2 Cabrio

Také BMW řady 2 se dočkalo varianty bez střechy, a to za cenu 949 tisíc korun. Pravda, jde o vysokou částku, ovšem BMW zkrátka patří k premiantům segmentu. Kromě stahovací střechy se budete moci těšit ještě na zážehový tříválec o objemu 1,5 litru, výkon 136 koní a manuální převodovku.

Foto: BMW

Auta značky BMW jsou drahá, ale s tím se u luxusních vozidel zkrátka počítá

Fiat 500C

Podle některých jde o auto spíše pro ženy nebo slečny. Za 387 tisíc dostanete ještě hybridní litrový motor o výkonu 70 koní a šestistupňový manuál.

Foto: Fiat

Fiat 500C - Ideální partie pro stylové dámy

Volkswagen T-Roc Cabriolet

Tohle je divočina! Kompaktní SUV s motorem 1,5 TSI (150 koní) se systémem vypínání válců a šestirychlostní manuální převodovkou vyjde na 750 tisíc korun. Jde o hodně peněz, ale dostanete solidní výbavu a SUV bez střechy se jen tak nevidí.

Foto: Volkswagen

Volkswagen T-Roc bez střechy je vážně trochu divočina

Mazda MX-5

Tuhle Mazdu, o které někteří tvrdí, že jde o jedno z nejzábavnějších cenově dostupných vozidel na řízení, seženete za 746 tisíc. Jen na ten vzhled si asi člověk musí chvilku zvykat. Přesto si za svoje peníze budete moci vychutnat pohon zadních kol, otevřené nebe nad hlavou a zážehovou patnáctistovku o výkonu 132 koní spárovanou s šestirychlostním manuálem.

Foto: Jakub Deml

Mazda MX-5 vyvolává smíšené pocity, ale řidičsky stojí za to

Smart EQ ForTwo kabriolet

Značka Smart už je pouze čistě elektrická a taky dost čínská. Za necelých 665 tisíc si lze pořídit městskou nákupní tašku bez střechy s elektromotorem o výkonu 82 koní a dojezdem až 153 kilometrů.

Foto: Smart

Smart EQ ForTwo ve verzi kabrio je skutečným symbolem pojízdné nákupní tašky

UAZ Hunter Soft Top

UAZ Hunter disponuje žebřinovým rámem, tuhými nápravami, pětirychlostní manuální převodovkou a čtyřválcovým motorem o objemu 2,7 litru (135 koní). Pravověrný off-road má plachtovou a plně odnímatelnou střechu, a to včetně podplachtové konstrukce. Cena? Méně než 500 tisíc korun.

Foto: AUTO MAX CZECH, a.s.

Pravověrný off-road bez střechy? UAZ Hunter stále žije

S otevřenými vozy to není kdovíjak slavné, a čím větší máte chutě, tím hlouběji musíte sáhnout do peněženky. Některé kabriolety však zůstanou jen snem, ostatně podívejte se na náš článek o autech, která by měla být nahoře bez.

Reklama

Načítám