Hlavní obsah

Nejlepší auto pro seniory? Hlasovat v anketě můžete i vy!

Foto: Shutterstock

Požadavky na auto má každý jiné. Někdo chce sportovní žihadlo, jiný spolehlivou dodávku a další silné SUV. Své specifické požadavky na auto mají i senioři. Většinou neřeší tak úplně počet koní nebo velikost kol, ale mnohem praktičtější vlastnosti vozu. Jaké auto je tedy nejvhodnější pro seniory? To by měly ukázat výsledky nově vyhlášené ankety Senior Car 2019.

Článek

S přibývajícím věkem řešíme u auta trochu jiné věci než zamlada. Místo frajerských elektronů a počtu koní řešíme spíše to, aby bylo auto praktické, snadno se řídilo a dobře se do něj nastupovalo. Ideální auto pro seniory by mělo být dobře ovladatelné, měl by z něho být dobrý výhled a mělo by mít i dobrý přístup do zavazadlového prostoru. V interiéru pak místo moderních dotykových obrazovek senioři ocení spíše stará dobrá tlačítka a otočné voliče. Která auta ale výše popsané parametry splňují nejlépe? To by mělo vyplynout z výsledků ankety Auto roku pro seniory.

Anketu s názvem „Senior Car 2019 – Auto roku pro seniory” vyhlašuje portál pro aktivní seniory i60.cz ve spolupráci s magazínem Automakers. Cílem je umožnit seniorským řidičům hlasovat o tom, jaký automobil prodávaný na českém trhu je vhodný z hlediska pohodlí, užitných vlastností a bezpečnosti. Hlasování probíhá na webu i60.cz a zapojit se do něj můžete i vy.

Hlasování probíhá ve třech kategoriích – malé vozy, vozy střední třídy a vozy SUV. Celkem je na výběr z 30 automobilů, mezi nimiž nechybí takové bestsellery, jako je Volkswagen Polo, Škoda Fabia nebo Ford Fiesta. Na všechny nominované vozy se můžete podívat ve fotogalerii níže.

Hlasování probíhá od 18. listopadu až do konce roku. Každý hlasující má k dispozici tři hlasy, které může udělit jakémukoli modelu vybrané značky, a to tak, že jednomu modelu může dát buď všechny tři hlasy, anebo je například rozdělit mezi tři modely různých značek. Anketu pak vyhrává model s největším počtem hlasů. Vítěz bude slavnostně vyhlášen ve středu 22. ledna 2020 v Pražském kreativním centru na Staroměstském náměstí, kde sídlí redakce portálu i60.cz. Tak neváhejte a hlasujte!

Reklama

Načítám