Hlavní obsah

Nejkurióznější pojistné události uplynulého roku

Foto: Shutterstock/Monkey Business Images

Řešit pojistnou událost není nikdy pěkná věc a každý z nás dělá maximum pro to, aby se této kratochvíli vyhnul. I v těchto těžkých chvílích se dá najít něco pozitivního - zejména kuriózní příčiny vzniku škody nebo výpovědi klientů pojišťoven. Ty nejzajímavější jsme pro vás nyní dali dohromady.

Článek

Na většině hlášení pojistných událostí není skutečně nic k smíchu. Dalo by se říct, že je to nudná pojišťovácká úředničina a likvidátorům pojišťoven práci závidí jen málokdo. Občas se ale najdou výjimky.

Jedním z příkladů nestandardní pojistné události byl zcela nepředvídaný útok býka na auto zootechnika. „Při kontrole zdravotního stavu stáda skotu na pastvině při projíždění zootechnika vozidlem Citroen Berlingo po polní cestě kolem stáda došlo k nepředvídanému chování zvířete - býka č.CZ66045xxxx, který zaútočil na pomalu projíždějící vozidlo. Vzhledem k omezenému manévrovacímu prostoru nebylo možno srážce zamezit. Rozsah poškození vozidla: Při střetu zvířete s vozidlem došlo k poškození LP blatníku, LP dveří, kapoty a PP blatníku. K dalšímu následnému poškození dveří došlo při vyprošťování řidiče,” stojí například v jednom z pojistných hlášení pojišťovny Kooperativa.

Chápeme, býk je nebezpečné zvíře, a tak se na jednu stranu není čemu divit. Pojistnou událost ovšem může způsobit i mnohem méně nebezpečný předmět. Třeba taková kedlubna.

„Řidič třetího auto přede mnou v obci Kly dostal chuť na kedlubny za 15 Kč, a tak se otočil přes plnou čáru, dvě auta přede mnou zastavila a já, jelikož jsem se nevěnoval dostatečně řízení a nedržel ani bezpečnou vzdálenost mezi vozy, což bylo cca 6-8 m při rychlosti cca 40 km/h, jsem nedobrzdil a nestihl se ani vyhnout a narazil do pravé zadní části přede mnou stojícího vozidla. Pána v terénním voze, který se otáčel, asi přešla chuť na kedlubny a zmizel neznámo kam a mě kedlubny vyšly na 15 000 Kč,” popsal ve svém hlášení příčinu nehody další z klientů Kooperativy.

Z další zprávy pojišťovny vyplývá, že nehodu může způsobit i tak malé zvíře, jako je pavouk. „Řidička pojištěného vozu objevila ve voze pavouka, jelikož z něj má fóbii, tak se ho snažila vyhodit z vozu, následně zafoukal vítr a pavouk se vrátil zpět do vozu. Řidička se lekla a dále si už nic nepamatuje,” stojí v hlášení pojišťovny.

Ostatně pro další příklad podobné nehody nemusíme chodit daleko - o uplynulých vánočních svátcích narazila se svou felicií do stromu 62letá řidička, které skočil do klína vánoční kapr, kterého vezla v lavoru na sedadle spolujezdce.

Foto: Policie ČR

Žena, které skočil do klína vánoční kapr, utrpěla při nehodě středně těžká zranění a do nemocnice byla transportována vrtulníkem.

Jindy si musí pojišťováci tak trochu lámat hlavu, jestli je popis nehody od klienta vůbec pravdivý. „Z lesa vyběhl v trenkách muž pod vlivem alkoholu a několika údery poškodil pojištěné vozidlo,” stojí v dalším hlášení.

Tiskový mluvčí Kooperativy Milan Káňa ale ujišťuje, že kuriózní pojistná hlášení nezaznamenávají jen v souvislosti s auty. „Řešili jsme například i vzplanutí čápa na elektrickém vedení a následný zkrat a požár, mravence, kteří vlezli do konvice a zničili filtr, nebo zranění psa vlivem působení tíhy sněhu,” vyjmenovává mluvčí. Tak buďte opatrní nejen za volantem.

Reklama

Načítám