Hlavní obsah

Need for Speed naživo: Ruská tvorba nemá konkurenci

Foto: Electronic Arts

Need for Speed: Most Wanted živě? Profesionální práce z Ruska vážně vyrazí dech

Tohle video z Ruska obletělo svět a všichni automobiloví nadšenci i videoherní fanoušci jsou z něj unešení. Need for Speed: Most Wanted ožívá v reálném světě a nabízí pohled na soupeřící BMW E46 M3 GTR, Toyotu Supru, Porsche Cayman a další. Tohle rozhodně musíte dokoukat celé.

Článek

Na sociální síti Youtube se objevilo video od uživatele jménem Vladislav Chekunov, který mimo jiné nahrává i videa s herní tématikou, ovšem přepracované naživo. Posledním projektem je Need for Speed: Most Wanted.

Pokud nevíte, o co jde, tak přiblížíme. V roce 2005 tato videohra vyšla na konzole, počítače a posléze i na mobilní zařízení, a získala si celosvětovou oblibu. Prostředí hry totiž umožňovalo závodit, upravovat auta, ale také ujíždět ruce zákona nebo demolovat policejní auta. Cílem příběhu je stát se nejhledanějším jezdcem ve fiktivním městě Rockport. Jak může takové Need for Speed vypadat naživo? Koukněte na tohle video z Ruska.

Celá sekvence začíná podobně jako originální videohra, podkreslená autentickým soundtrackem. Hrdinou Need for Speed: Most Wanted je upravené BMW E46 M3 GTR, které ve videu jezdí po ulicích, závodí a ujíždí policii.

Obraz doprovází též autentická grafika, a to včetně palubních přístrojů nebo mapy. Zajímavý je  moment v čase 1:40, kdy je BMW odhaleno tajným policejním Mustangem a začíná honička. Jenže bavorák má tak trochu navrch, proto stíhání brzy skončí.

Foto: Electronic Arts

Jelikož hra vyšla v roce 2005, grafika není na dnešní poměry kdovíjak poutavá

Krátký klip zahrnuje také modely Volkswagen Golf GTI, Mitsubishi Lancer Evolution 7, Porsche Cayman, Mazda RX-8 nebo Toyota Supra Mark IV.

Foto: Electronic Arts

Takhle bylo vymodelované Porsche Cayman pro účely videohry. Naživo je to jiná káva

Nejde o jediný počin autora. Ve svém portfoliu má ještě dva díly, orientované na slavnou herní sérii společnosti Electronic Arts (EA). Nutno dodat, že předchozí videa brzy dosáhla milionů shlédnutí a my se tomu vůbec nedivíme. Práce kamery a grafika je až pozoruhodně věrná.

Reklama

Načítám