Hlavní obsah

Návrat z budoucnosti: skútr BMW CE 04

Foto: BMW

BMW Motorrad už skútry prodává, model CE 04 se ale bude vymykat nejenom elektrickým pohonem, ale rovněž nekonvenčním designem. BMW ukázalo prototyp v téměř sériovém provedení, uvedení do prodeje příští rok je tak jistotou.

Článek

Model CE 04 prezentuje BMW v dvoubarevném provedení – hlavní plochy jsou bílé a černé, ale nechybí zde ani oranžové detaily. Zajímavostí je, že boční panely nezakrývají zadní část, a ukazují tak elektromotor, chladicí prvky, tlumiče nebo ozubený řemen.

Zadní světla jsou integrovaná do bočních panelů, vpředu jsou pak úzké světlomety ve tvaru písmene U. Plochá baterie dala designérům více volnosti, vnější obal tak má chystaný dvoumístný skútr opravdu minimalistický, a podle nás je povedený.

Sedadlo je mimochodem velice tenké a zcela ploché. S žádným dlouhým cestováním se nepočítá, tohle je skútr do města. Zajímavostí je bunda s integrovanými chrániči. Krom toho, že má vnitřní kapsu s indukčním nabíjením (dobije vám mobil), tak je bunda vybavena oranžovými reflexními pruhy.

Konektivitu BMW demonstruje prostřednictvím displeje infotainmentu, který má velikost 10,25 palce. To je v segmentu skútrů docela neobvyklé. Kromě základních informací z palubního počítače (dojezd) je součástí systému také online navigace.

BMW zatím neuvedlo, jaká je kapacita baterií (předpokládáme, že lithium-iontových). Nevíme ani dojezd, což je informace, kterou BMW Motorrad zveřejní až při světové premiéře. To zatím podle všech dostupných indicií odhadujeme na jaro příštího roku.

Reklama

Načítám