Hlavní obsah

Nástupce XC70 přijíždí a přiváží s sebou severský styl

Foto: Archiv Garáž.cz

Pokud bych měl za sebe říci, které Volvo poslední dekády mi bylo nejsympatičtější, pak bych řekl, že XC70. Pohodlný zvýšený kombík byl krásným univerzálem a nyní dostává náhradu v podobě modelu V90 Cross Country.

Článek

Je to již téměř 20 let, co na silnice vyjelo první Cross Country, tehdy založené na kombi V70 první generace. Podobně jako Allroad od Audi, i tohle auto je synonymem univerzálnosti, vlastně takového crossoveru, kdy umí jezdit jako běžný kombík, ale vypadá drsněji, je zvýšené a schopnější v terénu. Nyní tedy přijíždí v pořadí již čtvrtá generace vozu, tentokrát označená jako V90 Cross Country.

Pod kapotou očekávejte stejné dvoulitrové přeplňované čtyřválce jako u běžné V90 spojené převážně s osmistupňovým automatem Aisin a pohonem všech kol pomocí spojky Haldex. Největší změnou oproti V90 je zvýšený podvozek a černo stříbrný plastový bodykit. Díky tomu vypadá Cross Country neobvykle a poutavě. Více informací zatím nevíme, podívejte se však alespoň na video z oficiálního představení vozu.

Reklama

Načítám