Hlavní obsah

Narozeninová rally Simca klubu

Foto: Archiv Garáž.cz

Simca klub je jedním z automobilových združení, které je velmi aktivní a v průběhu roku pořádá velké množství akcí. Některé z nich jsou větší pro lajckou veřejnost, některé menší, určené pouze pro členy Simca klubu. A právě jedné z těch menších jsme se účastnili.

Článek

Tentokrát Simca klub připravil jednu ze svých tradičních rally, v tomto případě šlo o jubilejní 15 narozeninovou rally. A co si pod tím máme představit? Je to jednoduché. Členové Simca klubu dostanou informace, na jaké místo se mají dostavit, pak dostanou body, podle kterých absolvují "rychlostní" vložky v jejichž průběhu musí plnit jednotlivé úkoly. Nejde tady ale o nejrychlejší zajetý čas, ale o pohodovou atmosféru lidí, kteří mají nadšení pro stejnou značku automobilů. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Na patnáctém ročníku rally Simca klubu se sešlo na 20 vozů značek Simca, Matra a Talbot. Sraz byl ve Strančicích nedaloko Prahy. Následně došlo k rozdání podkladů účastníkům a pak už se vyrazilo na jízdu podle itineráře formou mototuristické soutěže. Během jízdy došlo na zodpovídání otázek zadaných v podkladech, v souvislosti s prostředím, kterým se jelo a také na několik připravených soutěžích, které měli zpříjemnit soutěžní odpoledne. V cíli na všechny účastníky čekal pečený čuník, nezbytný automobilový pokec a výměnu zkušeností s vozy značek Simca, Matra nebo Talbot. Na startu nechyběla kupé Murena, raritní Simca 1501 Special nebo Simca Matra Rancho.  

Reklama

Načítám