Hlavní obsah

Nadšenec schoval svá auta před hurikánem do obýváku

Foto: Randy Jalil

„S auty nemůžete zacházet jako s lidmi. Auta potřebují lásku,“ říká slavný automobilový závodník Walter Röhrl. A má pravdu, alespoň všichni automobiloví nadšenci to tak cítí a dávají svým čtyřkolovým miláčkům spoustu péče a pozornosti. Často dokonce víc než rodinným příslušníkům nebo životním partnerům.

Článek

Proto jistě pochopíte, že jakákoliv oděrka nebo poškození plechového zlatíčka jim může způsobit infarkt. Důlek od kamene, poškrábaný lak nebo kolo odřené od obrubníku se rovnají malé osobní tragédii. Nehoda? To je prostě konec světa. Takže co dělat, když zjistíte, že se k místu vašeho bydliště žene hurikán?

Randy Jalil, automobilový nadšenec z USA, zažil přesně takovou situaci již v roce 2016, kdy na Floridě řádil hurikán Matthew. Tehdy své naleštěné BMW M3 E30, vysoce ceněnou mnichovskou legendu, v nouzi zaparkoval do obýváku hned vedle gauče, což autu poskytlo dokonalou ochranu. Když pak meteorologové varovali, že se k floridským břehům blíží hurikán Dorian, věděl přesně, co dělat…

Foto: Randy Jalil

Hurikán přede dveřmi domu? To pro Randyho Jalila nebyla nijak nová záležitost, poprvé to zažil už v roce 2016, a proto hned věděl, jak ji řešit. Ostatně M3 E30 v obýváku je báječná dekorace!

Dvě venkovní garáže u domu obsadil Chevroletem Malibu své přítelkyně a Toyotou Corolla svého bratra, vlastní M3 E30 se pak stěhovala znovu do obýváku. Tentokrát však hlouběji do pokoje, protože bylo potřeba udělat ještě místo pro kamarádův VW Golf GTI, další ikonické auto s rostoucí hodnotou. Ještěže má tak chápavou přítelkyni, jinak by to nejspíš nebylo možné.

Toto řešení se však znovu perfektně osvědčilo, protože auta vyvázla z řádění hurikánu bez újmy. Tedy, řádění – ve finále prý v Port Saint Lucie, kde Jalil bydlí, nenapáchal hurikán žádné škody, vlastně tam skoro ani nepršelo. Jenže to se nikdy dopředu nedá odhadnout a Randy Jalil udělal pro ochranu své radosti a pýchy naprosté maximum. A my jsme zvědaví, kolik aut se mu při příštím hurikánu do obýváku ještě vejde…

Reklama

Související témata:
Živel
Hurikán
Úkryt
Načítám