Hlavní obsah

Na světě je další verze Škody Karoq, tentokrát sportovní

Foto: Škoda Auto

Karoq dostal sportovnější vzhled, červená barva této verzi vyloženě sluší!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblíbená Škoda Karoq dostane další variantu. K té klasické a verzi Scout, která byla představena začátkem týdne, se přidává ještě Sportline. Jak už z názvu vyplývá, malé SUV dostane sportovnější vzhled. Ale nejen to!

Článek

Novinka má být veřejnosti představena na autosalonu v Paříži letos v říjnu. Karoq Sportline má mít sportovně naladěný design i lepší jízdní dynamiku. V nabídce budou hned čtyři motory - dva benzínové a dva diesely.

Tím hlavním, čím se bude Karoq Sportline odlišovat, je bezpochyby vzhled. Sportovnější verze dostala upravené nárazníky a černá lakovaná kola o velikosti 18 palců. K dispozici budou na přání i sedmnáctipalcová a devatenáctipalcová kola, všechny varianty v černé barvě. Elegantní dojem umocní obložení spodní hrany dveří v barvě karoserie a v černé, tónovaná skla a černé střešní nosiče. Přední blatníky jsou pak zdobeny plaketami Sportline.

Foto: Škoda Auto

Změny proběhly i v interiéru. Sportline bude mít černá sportovní sedadla se stříbrnými kontrastními švy, která jsou potaženy trojvrstvou tkaninou Thermoflux. Ta by měla díky vyšší prodyšnosti nabízet cestujícím zejména v létě lepší komfort i při dlouhém cestování. Nechybí ani sportovní volant potažený černou kůží se stříbrným prošíváním, černá stropnice nebo efektní pedály z nerezové oceli.

Foto: Škoda Auto

Interiéru vévodí černá barva se stříbrným prošíváním

Drobnou novinku nabízí i virtuální kokpit - oproti ostatním verzím si ve variantě Sportline může řidič kromě stávajících vybrat i nové páté uspořádání displeje, které umožňuje zobrazit otáčkoměr a aktuální rychlost uprostřed. Nastavení vozu může řidič měnit prostřednictvím výběru jízdního profilu, elektronická kontrola stability ESC pak nabízí hned dvě úrovně nastavení.

Nejsilnější pohonnou jednotkou sportovního Karoqu bude motor 2.0 TSI s výkonem 140 kW (190 koní) opatřený pohonem všech kol a automatickou převodovkou DSG. Druhým benzinovým motorem pak bude motor 1.5 TSI s výkonem 110 kW (150 koní) a možností jak manuální, tak automatické převodovky. V automatu pak bude možnost i pohonu všech kol. Silnějším dieselem pak bude motor 2.0 TDI se 140 kW a pohonem všech kol. Tím druhým 2.0 TDI se 110 kW a možností výběru mezi předokolkou a čtyřkolkou.

Líbí se vám nový sportovnější Karoq? Nebo byste dali raději přednost klasické verzi?

Reklama

Načítám