Hlavní obsah

Na prodej je unikátní Porsche 356A od Roda Emoryho

Foto: Bring a Trailer

Rod Emory je konstruktér, designér a majitel úspěšné společnosti Emory Motorsports. Ta je spjatá s modely automobilky Porsche, které přestavuje a renovuje. Už teď je vám asi jasné, že se nebude jednat o žádné levné kousky. Vozy z dílny Emory Motorsports jsou dokonalými uměleckými díly, vypiplanými do posledního detailu. A jeden z nich je teď na prodej!

Článek

Na aukčním portálu Bring a Trailer je nyní v nabídce úchvatné Porsche 356A z roku 1959 z dílny Roda Emoryho. Jak už to v případě tohoto konstruktéra bývá, je po kompletní renovaci a dotažené do dokonalosti.

Tento kus byl renovován už v roce 2012, do prodeje se ale dostal až nyní. Zcela nová je podlaha, prahy vozu, víko motoru, zapuštěná mlhová světla značky Marchal nebo zpětná zrcátka Raydot, úpravami prošla i karoserie. Přední světlomety dostaly mřížkové chrániče ve stylu GT. Zavěšení zadních kol je nově ve stylu 911 a má zúžená ramena. Nová jsou i vlastní patnáctipalcová kola s čtyřpístovými kotoučovými brzdami. Stříbrná barva je stejná jako na modelu Carrera GT a zdobí ji ručně malované okřídlení koně na předních blatnících.

Interiér je čalouněn kůží v hnědé sedlové barvě, ve dveřích se nacházejí uzavíratelné kapsy a na podlaze najdeme vkusné čtvercové koberečky, samozřejmě také v hnědé barvě. Bezpečnostní pásy jsou sportovní čtyřbodové, volant a řadicí páka jsou naopak elegantní slonovinové. Na tachometru tohoto výjimečného vozu najdeme 10 800 ujetých mil, které auto absolvovalo od jeho přestavby v roce 2012.

Jak renovované Porsche 356A jezdí, se můžete podívat na videu:

Toto Porsche se objevilo v americké televizní show Jay Leno’s Garage i v americkém Forbesu. Pod kapotou se ukrývá 2,4litrový benzinový motor o výkonu 205 koní, který pohání zadní kola skrz pětistupňovou převodovku z modelu 901. Motor, který byl do vozu nainstalován dodatečně na začátku letošního roku a nahradil původní 2,7litrový motor FAT Performance, navrhl sám Jeff Gamroth z Rothsport Racing, který dříve pracoval jako šéf továrního týmu Porsche GT. To je už samo o sobě slušná reference.

Unikátní Porsche je v nabídce portálu Bring a Trailer v současné chvíli za 292 tisíc dolarů, v přepočtu tedy za necelých 6,9 milionu korun. Do konce aukce zbývá ještě týden, a tak je pravděpodobné, že výsledná cena ještě vzroste. Tak co, nemáte zájem?

Reklama

Načítám