Hlavní obsah

Na prodej je slavný Volkswagen Jetta z Rychle a zběsile

Foto: autotrader.com

Volkswagen Jetta z Rychle a zběsile na prodej

Neexistuje snad nikdo, kdo by neviděl alespoň jeden díl filmové série Rychle a zběsile. Vždyť právě tyto filmy, respektive hlavně první díl u nás rozpoutal masivní vlnu obliby tuningu. Možná nejde o vážené filmové dílo, ale své kouzlo prostě má. Pokud patříte mezi fanoušky, jistě vás bude zajímat nabídka prodeje jednoho z filmových aut.

Článek

Tím autem je bílý Volkswagen Jetta GLI, který se u nás prodával pod jménem Vento. Standardně jde o auto za pár korun, protože je jich na trhu spoustu a není ničím výjimečné. Ovšem v případě toho filmového kousku cena šplhá do zcela jiných sfér. Krom toho, že si tato Jetta zahrála ve filmu, se proslavila i jednou velmi humornou věcí.

Pro potřeby filmu bylo použito hned několik stejných vozů. Nicméně jeden z nich neměl vůbec přední brzdy. Zřejmě se tak stalo, aby to lépe vypadalo na kameře. Fanoušci si toho ovšem všimli a rozpoutalo se malé peklo, kdy si z chybějících brzd dělali všichni legraci. Můžete si jich všimnout i v tomto videu v čase 0:53. Poukazovali tak na absolutní nesmyslnost filmu jako takového, což ale stejně nic nezměnilo na tom, že jde o jednu z nevýdělečnějších sérií vůbec.

Jetta, která je na prodej, je z roku 1995 a najeto má 21 tisíc mil. Prodejce z amerického Scottsdale se rozhodl filmový vůz nabídnout za 99 900 dolarů, tedy v přepočtu asi 2,2 milionu korun. Kromě všech filmových detailů má tohle auto ještě další dva, kvůli kterým je nejspíš cena tak vysoká. Těmi detaily jsou podpisy. Jeden patří režiséru Robu Cohenovi a druhé před několika lety tragicky zesnulému Paulu Walkerovi. A mimochodem, zajímavé je, že části jako bezpečnostní rám, nitro nebo hudební aparatura jsou plně funkční. Auto si tak nový majitel může užívat takřka bez omezení.

Reklama

Načítám