Hlavní obsah

Na prodej je italská dokonalost v podobě Lamborghini SVJ

Foto: jamesedition.com

Lamborgini SVJ na prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli se něco značce Lamborghini opravdu povedlo, pak je to model SVJ. Už ve chvíli, když ohlásilo jeho výrobu, začali se slétat první zákazníci. A než jsme se nadáli, byl beznadějně vyprodaný. Ovšem čas od času se k prodeji objeví nějaký lehce jetý, po kterém se také rychle zapráší. A v případě tohoto bílého kousku tomu nebude jinak.

Článek

Lamborghini SVJ ukázalo, jak má vypadat supersport současnosti. Nabídlo aktivní aerodynamické prvky, řízení zadní nápravy, ideální využití karbonu, a hlavně fantastický agregát V12 o objemu 6,5 litru. Ten je spojen se sedmistupňovou převodovkou ISR a naladěn na 770 koní výkonu a 720 Nm točivého momentu. I to všechno hrálo Lamborghini do karet, když s tímto modelem zvládlo zajet okruh Nürburgring v čase 6 : 44,97. A tomu času se není co divit, vždyť z klidu na 100 km/h vystřelí za 2,8 sekundy a maximální rychlost se zastaví až na hodnotě 350 km/h.

Jak už jsme řekli výše, jediný problém tohoto auta je fakt, že je beznadějně vyprodané. To ale neznamená, že milionáři z celého světa čas od času nedostanou příležitost si nějaké SVJ pořídit. Jen není nové, ale zato ideálně zajeté. Pár už se jich za posledních několik měsíců na trhu objevilo, ale asi ani jedno nebylo tak designově dokonalé, jako je to, které vám dnes chceme ukázat.

Dotyčný kus je na prodej v Německu, a tak máte-li zájem, nebudete to mít daleko. Inzerát najdete na webu jamesedition.com, přičemž majitelem je v současné době společnost Hollmann International. Tohle SVJ vás zaujme na první pohled hlavně díky zářivě bílé karoserii. Vypraná ve známém prášku asi není, ale nutno říct, že tahle barva autu prostě neskutečně sluší. Ten, kdo si auto objednal, pak prokázal velkou míru odvahy, ale zároveň zdrženlivosti. K bílé karoserii totiž vybral oranžové brzdiče, zlatá kola a velkou spoustu přiznaných karbonových doplňků. Uznejte sami, že cokoliv navíc by vedlo k cirkusovému pocitu z auta. Tohle je však mimořádně citlivě vyvážené.

Obdobně vyladěná italská estetika panuje i v interiéru. Prakticky celý je čalouněn buď čistou kůží nebo Alcantarou, i zde si posádka bude užívat hodně karbonu. Prim tu hraje černá barva, ale sedadla dostala decentní bílé detaily včetně loga značky ručně vyšitého v opěrkách hlavy. Mimochodem, Alcantarou je čalouněn i strop, a i díky tomu interiér působí prostě dokonale. A cena? Prodejce ji na webu neuvádí, ale dá se očekávat, že se bude atakovat stejnou částku, jakou si říkalo Lamborghini za nový kus. To proto, že auto má najeto jen 90 kilometrů, takže prakticky nové je. A ta částka je v přepočtu zhruba 12 milionů korun.

Reklama

Načítám