Hlavní obsah

Na prodej je Ford Thunderbird, který patřil Marylin Monroe

Foto: Julien’s Auctions

Ford Thunderbird Marylin Monroe

Jestli první polovina dvacátého století někomu patřila, pak Mayrlin Monroe. Původně hnědovláska a následně osudová blondýnka zamotala hlavu velké spoustě vlivných mužů. Mimo hraní ve filmech, flámování, bot a zpěvu měla ještě jednu velkou vášeň. Tou bylo řízení auta a právě jeden z jejích plechových miláčků půjde za pár týdnů do aukce.

Článek

Norma Jeane Mortenson, jak se Marylin jmenovala občanským jménem, prý řídila velmi ráda hlavně proto, že jí vůz nabízel pocit svobody, který jinak postrádala. Tento konkrétní Ford Thunderbird si ovšem krásná Marylin nekoupila sama. Ostatně, proč by to také dělala. Muži jí sami nadbíhali a snažili se do její přízně dostat i velmi drahými dárky.

V tomto případě šlo o vánoční dárek od jejího dvorního fotografa a obchodního partnera Miltona Greena. Ten Thunderbird pořídil 20. prosince 1955 u jednoho dealera v americkém státě Connecticut. Říká se, že právě dotyčný dárek Marylin přiměl k tomu, aby si Miltona vzala za manžela. Oba v tomto kabrioletu odjeli ze své svatby rovnou na líbánky.

A za pár dnů může být tento krásný ford-pamětník váš. V rámci výstavy Icons & Idols: Hollywood totiž proběhne 17. listopadu jeho dražba, kterou uspořádá aukční dům Julien’s Auctions. Podle jeho odborníků by se výsledná částka, za kterou bude T-Bird prodán, měla pohybovat mezi 250 a 500 tisící dolary, tedy v přepočtu zhruba mezi 5 a 10 miliony korun. U vozidel, která mají takto slavného exmajitele se ale často stává, že jejich cena vyletí mnohem výš. Jestli tomu tak bude i v případě zmíněného krasavce, na to si ale musíme ještě chvíli počkat.

Reklama

Související témata:
Načítám