Hlavní obsah

Na D8 raději nohu z plynu. Začíná se zde měřit

Foto: MDČR

Tunely na D8 - ilustrační obrázek

V tunelech na dálnici D8 jsou sice radary umístěny už nějaký ten pátek, ale zatím se jich řidiči překračující rychlost rozhodně nemuseli bát. To se ale mění. Od začátku října zde byl spuštěn ostrý provoz měření maximální povolené rychlosti a záhy úřady začnou rozesílat první pokuty.

Článek

Důvod, proč zde byly radary zatím jen na okrasu, je prostý. Úřady se totiž dohadovaly, kdo má za radary v tunelech zodpovědnost, a tak nebylo právně možné pokuty vůbec vybírat. Jenomže od 1. října převzal kontrolu nad měřením rychlosti v tunelu u Prackovic Městský úřad v Lovosicích, který se na výběr pokut řádně připravil.

Najal nové zaměstnance a nechal si zřídit nový informační systém, který bude všechny přestupky vyřizovat a předávat policii. Ta po obdržení upozornění od úřadu následně všem pirátům, kteří zde překračují maximální povolenou rychlost 80 km/h, zašle pokutu. A bylo na čase. Silnice je zde nová a tunely velmi moderní, což svádí k rychlé jízdě. Podle úřadu tady někteří jezdili i rychlostí dosahující až 200 km/h. A uznejte sami, že to už je opravdu hodně.

V tunelu bude vám jistě dobře známý průjezdový radar, který dle rychlosti vjezdu do a výjezdu z měřeného úseku spočítá, jakou průměrnou rychlostí řidič vjel. To je pro nás všechny vlastně dobře. I pokud se zamyslíte a do měřeného úseku vjedete o něco rychleji, než je povoleno, stačí pak sundat nohu z plynu o něco víc a vyjet pomaleji. Nezapomínejte ale, že při tom nikdy ovšem nesmíte omezit nebo ohrozit ostatní řidiče.

Reklama

Související témata:
Dálnice D8
Načítám