Hlavní obsah

Na Barumce poprvé jako fotograf

Foto: Archiv Garáž.cz

Barum Rally je akce roku! Nejenom pro diváky, jezdce a týmy, ale také pro fotografy. A jedním z nich se v letošním roce stal i náš čtenář Jaroslav Holubec. Nadšený amatér, kterého spíše než portréty nebo umělecká zátiší lákají krajinky. A úplně nejvíc ty valašské, po kterých se právě prohánějí burácející „er pětky“.

Článek

Tyhle fotky neměl nikdo vidět. Autor dokola projížděj kartu svého nově pořízeného canonu a přebíral a přebíral… Tahle není ostrá, u téhle mi nevyšla kompozice a všechny mají divné světlo – zkrátka není to ono. S tímhle se nemůže ven! Ale nebyla by to škoda? Jasně, na rally webech se to hemží mnohem dokonalejšími galeriemi, ale pojďme se na to podívat z jiného pohledu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jaroslav je krásnou ukázkou toho, že při amatérském focení nejde ani tak tak o fotku samotnou, jako spíše o proces jejího vzniku. V případě Jaroslava, který vyrazil na svou druhou rally v životě, šlo o plánování míst, studování startovní listiny a prohlížení fotek z předchozích ročníků slavné soutěže. Výsledek vidíte sami.  Podle nás to není špatný začátek, a pokud Jaroslav bude ve svém novém koníčku pokračovat, budeme on-line sledovat jeho progres.

Foto: Jaroslav Holubec

Reklama

Načítám